RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thrillervalg i gang

Foto: Berit Almendingen/Nettavisen
Sist oppdatert:
KrF er nå i gang med å velge hvem av de tre kandidatene som skal bli ny andre nestleder i partiet.

MOLDE (Nettavisen): Ingen på landsmøtet til KrF tør å si at én av kandidatene har nok flertall til å vinne den spennende nestlederkampen.

Thrillervalget lørdag morgen vil trolig skje i to omganger. Først vil de 194 stemmeberettige delegatene stemme på alle de tre kandidatene. Hvis ingen av de tre får over 50 prosent av stemmene, vil delegatene stemme på de to kandidatene som har fått flest stemmer. Da er det avgjørende hvilken kandidat de som har støttet kandidaten som går ut, vil stemme på.

- Jeg gikk og la meg etter gudstjenesten i går, og lot det være med det, sier Odd Anders With, som slåss om nestledervervet mot Ellen Solheim og Inger Lise Hansen.

KrF-leder Dagfinn Høybråten ble først valgt med stående applaus. Det samme ble første nestleder Dagrun Eriksen.

I motsetning nestledervervet i SV for få uker siden, dreier ikke nestleder-kampen i KrF om store motsetninger. De tre kandidatene står ikke langt fra hverandre politisk. Den største politiske forskjellen er at With og Hansen går inn for å fjerne bekjennelsesparagrafen i partiet. Nestleder-striden i KrF dreier seg om hvem som har den rette personligheten til å løfte partiet framover.

Nettavisen følger ledervalget som skjer nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere