RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Thrillervotering om sexkjøp

Sist oppdatert:
Det går mot kampvotering om sexkjøp på Aps landsmøte.

FOLKETS HUS (Nettavisen). Avstemningen vil skje omtrent klokka halv tolv i søndag.

Les også: Brenner for å kriminialisere sexkjøp

Redaksjonskomiteen er delt i et flertall på fem og et mindretall på to. Flertallet med næringsminister Dag Terje Andersen i spissen vil vente med et vedtak om et eventuelt forbud til Norge har fått en nærmere gjennomgang av rapporter og lovgiving om prostitusjon og menneskehandel i våre naboland av seksuelle tjenester.

SV og Sp for kriminalisering
Avstemningen i Ap er avgjørende fordi SV og Sp allerede har vedtatt at horekunder skal kunne straffes. Hvis landsmøtet i Ap nå vedtar at kjøp av sex skal bli forbudt, blir regjeringen nødt til å gjennomføre et forbud selv om Ap-toppene har strittet imot.

Justisminister Knut Storberget har bedt landsmøtet om å vente fordi han mener at erfaringene om Sveriges lovforbud ikke er ferdig oppsummert. Det samme gjør den kommende lederen for Aps Kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt og Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem og helse og omsorgsminister Sylvia Brustad.

Men mange på grasrotplan i Ap vil ha et forbud.

-Tiden er moden, og vi må sette inn et støt. Norge må gi et tydelig signal om at mennesker ikke kan kjøpes for penger. Dette landsmøtet kan gjøre et viktig valg, SV og Sp har sagt sitt. Hvis vi skal vurdere, skyver vi bare problemene foran oss, sa Gro Tvedt Andersen før avstemningen.

Sammen med Eskil Pedersen i redaksjonskomiteen går hun inn for et lovforbud.

Uenige om statskirke
Det går også mot kampvotering om statskirka på landsmøtet. Flertallet i redaksjonskomiteen støtter forslaget som Aps sentralstyre la fram i mars. Da sa Jens Stoltenberg, Trond Giske og resten av sentralstyret ja til statskirke, men nei til statsreligion. Søndag skal landsmøtet i Ap stemme over om de skal støtte dette forslaget, eller om de skal gå inn for å skille kirke og stat.

Tidlig søndag morgen vedtok landsmøtet at partiet ikke skal påby Trond Giske å forby spilleautomater eller la kommunene bestemme spørsmålet selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere