RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiet om våpentransport

Forsvarsdepartementet tiet om våpentransporten til de amerikanske styrkene i Kuwait da de fikk spørsmål om dette i mars i fjor, men avviser feilinformasjon.

Et amerikansk transportfly av typen C130 tok tidlig på morgenen 10. mars av fra Gardermoen med en last av blant annet 25 norske laserbelysere til bruk for de amerikanske styrkene i Irak-invasjonen. Flyet mellomlandet i Hellas og nådde Kuwait som planlagt senere på dagen.

Ifølge Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) fikk Forsvarsdepartementet spørsmål om transporten, men benektet den gang at det hadde gått noe fly med utstyr eller personell til de amerikanske styrkene.

Nå bekrefter pressetalskvinne i Forsvarsstaben, orlogskaptein Pia Width, overfor Dagsavisen at det var et amerikansk transportfly av typen C130 som fraktet de omstridte norske våpnene til amerikanerne i Kuwait.

Pressetalsmann i Forsvarsdepartementet, Martin Lohne, avviser at det har vært noen feilinformering fra departementets side.

Pressetalsmann i UD, Karsten Klepsvik, sier at om det hadde kommet en henvendelse til dem om våpenlånet, så ville den informasjonen blitt unntatt offentligheten, sier Klepsvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere