*Nettavisen* Nyheter.

Tiggeforbud på vent, strammet inn på overnatting

Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)

Oslo Ap fikk ikke med seg Oslo bystyre på et tiggeforbud i Oslo sentrum.

15.05.13 21:02

OSLO (NTB): Oslo Ap ønsket å begrense tigging blant annet ved å innføre tiggeforbud i Oslo sentrum. Et skeptisk bystyre vil imidlertid undersøke saken nærmere før det tas en beslutning.

Aps Libe Rieber-Mohn og Rina Mariann Hansen foreslo å innføre et generelt forbud mot tigging innenfor Ring 2 samt ved privatboliger og på eller ved kollektivtrafikk. I tillegg ønsker partiet tiggeforbud utenfor kjøpesentre.

- Vi ønsker å begrense omfanget av tiggingen som foregår i Oslo, og velger derfor å benytte oss av mulighetene regjeringen gir til å innføre tiggeforbud i områder av byen. Vi har valgt å foreslå et forbud i de områder hvor det i dag er knyttet ordensutfordringer til tiggingen, sier Libe Rieber-Mohn.

Regjeringen åpnet i forrige uke for at den enkelte kommune kan forby tigging på visse steder til visse tider. Bystyret valgte onsdag kveld å sende saken tilbake til finanskomiteen for å få undersøkt om et slikt forbud kan fungere i praksis.

Sterk motstand
Motstanden mot forslaget var stor i bystyresalen. SVs gruppeleder Marianne Borgen mener forslaget ligger tett opp mot et totalforbud. Verken Høyre eller Frp som begge ønsker et totalforbud, var imponert over forslaget om å flytte problemet ut av bykjernen.

Hva galt har de som bor i Groruddalen, på Holmlia, Vinderen, Røa eller Sandaker gjort? spurte Frps gruppeleder Carl I. Hagen, som mener det bør innføres tiggeforbud helt ut til markagrensen.

- Da vil tiggere fortsatt ha tre firedeler av Oslos areal å tigge i, fastslår Hagen.

Han var blant dem som undret seg over forslagets ordlyd, og lurte på om et forbud utenfor et kjøpesenter betyr at det vil være lov å tigge innenfor kjøpesenterdørene.

Overnatting
Senere under onsdagens bystyremøte ble politivedtektene i Oslo kommune vedtatt med en innstramming i overnattingsreglene.

Ved siden av offentlige parker, grøntarealer og friområder, er nå også veier og plasser i tettbebygd strøk tatt inn i vedtekten. (©NTB)

Se overføring fra Oslo bystyre her:

HTML EMBED

Denne siden krever Adobe Flash eller IOS (iPhone/Ipad)

Get Adobe Flash player

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.