RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbød elitekurs hvis Yssen sa opp

Ingunn Yssen får mer støtte i Valla-konflikten.
Ingunn Yssen får mer støtte i Valla-konflikten. Foto: TV 2-Nyhetene
Sist oppdatert:
Ingunn Yssen skulle få begynne på Forsvarets høgskole hvis hun sluttet i LO.

Det viser den hemmelige korrespondansen mellom Yssen, LO, partenes advokater og LOs bedriftslege, skriver VG.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Nå må Valla rydde opp

Les også: Yssens oppsigelsesbrev

Ifølge Dagsavisen vil Valla fredag gi en skriftlig redegjørelse av hva som har skjedd.

I august skal de to ha blitt enige om at Yssen skulle søkes inn på Forsvarets høyskole fra januar i år, og deretter se seg om etter en annen jobb. Høyskolen var én av tre løsninger som Valla foreslo etter at problemene oppstod.

Dersom Yssen ikke lyktes i å få noen annen jobb, skulle hun få komme tilbake til LO – men i en annen stilling enn hun hadde.

Dagsavisen får opplyst at LO-lederens forutsetning for dette var at Yssen skulle stå på for fullt i jobben i Internasjonal avdeling ut året, og gjøre sitt beste for å bilegge motsetninger og strid på avdelingen.

- Fikk ikke kontakt
Dokumenter skal vise at LOs tidligere internasjonale sekretær først ble lovet lønn under det fem måneder lange oppholdet. Senere krevde LO-sjef Gerd-Liv Valla at Yssen måtte si opp for å få begynne på kurset.

På torsdagens pressekonferanse hevdet Valla at LO aldri har behandlet spørsmålet om Yssen skulle få lønn under skolegangen. Hun viste til at LO ikke hadde klart komme i kontakt med Yssen for å avklare spørsmålet.

Les også: Støtter Yssens versjon

- Det er selvsagt ikke riktig, LO har behandlet saken tre ganger. Første gang i ledelsen før de anbefalte meg til kurset. Deretter, mens jeg var sykmeldt, ba de bedriftslegen om en bekreftelse på at jeg var frisk nok til å gå der, som de mottok. Og siste gang da de ombestemte seg og likevel ikke ville gi meg lønn, sier Yssen til VG.

Les Are Slettans kommentar: Pusekatt-forsvaret

Tre møter i sommer
Gerd-Liv Valla har imidlertid en helt annen versjon av hva som har skjedd i kontakten mellom dem. Etter hva Dagsavisen forstår, trodde LO-lederen at hun og Yssen var blitt enige om en avtale om Yssens framtid. Det skal ha skjedd på tre møter i juni og august i år:

"8. juni skal Yssen ha gitt Valla beskjed om at jobben som leder av LOs internasjonale avdeling ikke passet for henne. Før ferien skal hun også ha bedt Valla kontakte utenriksminister Jonas Gahr Støre, for å bidra til at Yssen kunne få en jobb der.

* 14. august foreslo Valla at Yssen skulle få en annen jobb i LO, eller plass på Forsvarets Høgskole – betalt av LO.

* 15. august takket Yssen ja til å bli LOs kandidat til plass på Forsvarets Høgskole.

* 17. august deltok Yssen på LO-ledelsens sommerfest i en kolonihage i Oslo. Da skal det ha vært en usedvanlig god tone mellom henne og Gerd-Liv Valla.

* 18. august meldte Yssen at hun var blitt syk. Senere ble hun sykmeldt, og kom aldri tilbake på jobb.

Les også: Vurderer tilsynssak i LO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere