RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To av tre Frp-listetopper vil ta imot færre syriske flyktninger

Syriske kurdere flykter til Tyrkia. Tyrkia og andre naboland er allerede vertskap for over tre millioner syriske flyktninger.
Syriske kurdere flykter til Tyrkia. Tyrkia og andre naboland er allerede vertskap for over tre millioner syriske flyktninger. Foto: Murad Sezer (Reuters/NTB)
Sist oppdatert:
Èn av dem vil ikke ta imot noen.

- Kommuneøkonomien er radbrukket, og det er også dypt urettferdig at syriske flyktninger skal få bosetting foran alle dem som har sittet i årevis i asylmottak, sier Håvard Jensen til Dagens Næringslivs papirutgave. Han er listetopp for Frp i Hobøl. Jensen vil ikke ta imot noen syriske flyktninger.

Undersøkelsen er gjennomført blant dem som står på førsteplass på valglister til kommunevalget.Mer enn 2000 kandidater har svart på undersøkelsen.

Les også: Ap-styrte Skien sier nei til Syria-flyktninger

– Vi har ikke råd til å belaste kommunens økonomi med det, sier Håvard Jensen, ordførerkandidat for Frp i Hobøl.

64 prosent av frp-toppene mener deres kommune bør ta imot færre syriske flyktninger enn i fjor. Bare to prosent mener de bør ta imot flere, mens 29 prosent mener kommunen bør ta i mot like mange. Alternativet ingen var ikke med i undersøkelsen.

– Vi har ikke råd til å belaste kommunens økonomi med det. Vi har asylmottak i kommunen, og mener vi yter vår skjerv. Ifjor bosatte vi en familie som hadde sittet i asylmottak altfor lenge, sier Jensen til Dagens Næringsliv.

Les også: - Frp kunne hjulpet tusenvis av flyktninger om de droppet annonsen

Blant Høyres listetopper viser undersøkelsen at 44 prosent sier ja til flere syriske flyktninger. Blant listetoppene i Frf, Venstre, MDG, Ap og SV sier mellom 82 og 94 prosent ja til å ta imot flerer syriske flyktninger mens i Senterpartiet sier 66 prosent ja til flere flyktninger fra Syria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere