Gå til sidens hovedinnhold

To av tre fullfører videregående

Hver tredje elev som gikk ut av 10. klasse på Østlandet våren 2002, fullførte ikke videregående skole.

(iOslo.no) På vegne av syv Østlandsfylker, Utdanningsdirektoratet og KS har Norsk Institutt for innovasjon, forskning og utdanning avdekket tallene.

Prosjektet har fulgt 9749 ungdommer fra de gikk ut av grunnskolen i 2002 og ut av videregående frem til 2007. 66 prosent av ungdommene gjennomførte videregående opplæring og fikk studie- eller yrkeskompetanse. 15 prosent sluttet før de var ferdige, mens 19 prosent gjennomførte uten å bestå.

Sammen med sosial bakgrunn og kjønn er karakterene fra ungdomsskolen avgjørende for hva elevene oppnår i videregående skole.

- Norske 16-åringer har så ulike utgangspunktet at en ikke ubetydelig andel av årskullene mangler de nødvendige forutsetningene som må til for å oppnå studie-eller yrkeskompetanse, sier Elfred Markussen, forskningsleder i Norsk Institutt for innovasjon, forskning og utdanning, til Aftenposten.

- Mer enn halvparten av dem som stryker, stryker i ett fag. Mange mangler også karakterer på grunn av høyt fravær. Bedre oppfølging burde føre til at langt flere ville stå i det faget de mangler, sier Markussen.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus