To av tre KrF-tillitsvalgte foretrekker Erna

Statsminister Erna Solberg har solid oppslutning blant Krfs tillitsvalgte.

Statsminister Erna Solberg har solid oppslutning blant Krfs tillitsvalgte. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Mer enn to av tre tillitsvalgte i Kristelig Folkeparti foretrekker Erna Solberg (H) som statsminister fremfor Jonas Gahr Støre (Ap).

26.02.15 05:22

Det viser en spørreundersøkelse som Dagbladet har utført.

500 tillitsvalgte i KrF har besvart undersøkelsen. 31 prosent av dem ønsker seg Støre i stedet for Solberg. Flertallet, 69 prosent, mener at Solberg fortsatt bør lede landet.

25 prosent av de KrF-tillitsvalgte mener at KrF bør trekke seg som støtteparti for regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet. 58 prosent vil fortsette samarbeidet. 17 prosent er usikre.

De tillitsvalgte ble spurt om hvilken rolle de mener er riktigst for KrF i dagens storting. 19 prosent svarer at de ønsker seg regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. 6 prosent kan tenke seg KrF som støtteparti for en ren Arbeiderparti-regjering.

. Jeg er glad for alle som vil samarbeide med oss, sier Støre til Dagbladet.

Han viser til at KrF har en forpliktende samarbeidsavtale i Stortinget med regjeringen, men at Ap og KrF i flere saker finner sammen.

Høyre-leder Erna Solberg mener undersøkelsen viser at KrF-støtten til dagens samarbeid er stor.

- Jeg synes det er hyggelig at så mange i KrF ønsker meg som statsminister og at et sterkt flertall i KrF ønsker et samarbeid på borgerlig side, sier Solberg.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.