*Nettavisen* Nyheter.

To kvinner slo ned forfatter i Oslo sentrum

Foto: Berit Roald (NTB Scanpix)

- De ropte til meg på somalisk at jeg var en skam for somaliere, sier Amal Aden.

OSLO (NTB): Forfatter Amal Aden ble fredag morgen overfalt og slått ned av to somaliske kvinner ved Nationaltheatret i Oslo.

- Hodet gjør fortsatt veldig vondt, sa Aden til NRK fredag kveld.

Hun skulle møte forfatterkollega Aslak Nore og dra videre til Stabekk videregående skole for å holde foredrag da hun ble overfalt av to somaliske kvinner. Den ene av overfallskvinnene hadde en tung veske.

- Hun slo vesken i hodet på meg, veldig hardt. Jeg vet ikke hva som var oppi veska, men den var tung, sier Aden.

Hun fikk et kutt i pannen og brillene knuste. Nore kom til stedet få minutter senere og bekrefter saken overfor Aftenposten og VG.

Aden tror overfallet var tilfeldig og sier ingen visste hun skulle være på dette stedet på denne tiden. Hun sier det var to voksne kvinner i lang hijab. Aden kommer til å anmelde saken til politiet.

- Jeg har ikke sett dem før. Men de ropte til meg på somalisk at jeg var en skam for somaliere, sier Aden.

- De ropte noe om bøkene mine og at ungdommer har dratt fra foreldrene sine. Jeg regner med at de mente det var min skyld, legger hun til.

Aden, som er et pseudonym, har skrevet en rekke bøker, blant annet om likestilling, homofili, integrering og det flerkulturelle Norge. Hun var gatebarn i Somalia for 30 år siden. I år fikk hun Amnestys menneskerettighetspris, og i 2010 fikk hun Zola-prisen for arbeidet med norsk innvandrings- og integreringspolitikk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.