*Nettavisen* Nyheter.

Tok ferie i innspurten på Stortinget

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Frp-topp får kritikk fra andre partier.

26.06.13 08:22

Fremskrittspartiets Harald Tom Nesvik fra Møre og Romsdal kritiseres av både Høyre og Arbeiderpartiet for å ha tjuvstartet sommerferien med tur til Spania mens Stortingets hektiske vårinnspurt pågikk.

- Jeg dro til Spania og var borte fra avstemning onsdag, torsdag og fredag, bekrefter Nesvik overfor VG.

Nesvik er vanligvis partiets innpisker, som betyr at han skal sørge for at partiet har riktig antall representanter til stede i stortingssalen under avstemningene. Innpiskerne skal sørge for at forholdstallet mellom partiene opprettholdes.

Ifølge Nesvik var Frps representasjon godt ivaretatt da han dro på ferie, og han understreker at det alltid er noen som er borte på reise, eller har medieoppdrag i radio og TV. Han sier det var tilfeldig at han dro på ferie, siden han hadde ungene.

- Dessuten jobber jeg nesten hver helg gjennom året med å holde foredrag, sier han.

Høyres innpisker, Trond Helleland, sier det ikke er greit å reise på ferie, slik Frp-kollegaen gjorde.

- Har man en privat reise, må man enten ta det som feriedager, eller man kan søke permisjon uten lønn, sier han.

Arbeiderpartiets innpisker, Ingrid Bjørketun Heggø, sier også hun at ferie ikke er en god nok grunn til å få såkalt utbytting.

Nesvik skriver i en epost til VG at han ikke tar ferie fra politikken under oppholdet i Spania. Han forteller at han tidlig meldte seg som frivillig til å bemanne siste uken i juli som pressevakt på Stortinget.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.