RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok opp 800.000 kroner i forbrukslån

Sist oppdatert:
En familiefar i Kristiansand har fått rettslig sanering av gjelda på 1,2 millioner kroner. Omlag 800.000 kroner av mannens gjeld skriver seg frå dyre forbrukslån.

Per Arne Poulsen sier til NRK Sørlandet at han senest fredag fikk tilbud fra et kredittselskap om et nytt lån på 150 000 kroner uten sikkerhet.

1,2 millioner på fem år
Kjøpekort og mobiltelefoner, lån til å dekke lån, og gebyr på gebyr. På fem år ble gjelda 1,2 millioner kroner. 800.000 er forbrukslån. Han eier hverken hus eller bil.

Familiefaren vet han har vært dum og uansvarlig, men mener selskapene som tilbyr dyre lån må ta sin del av skylden. Gjeldsordningen han har fått i Kristiansand tingrett er hans sjanse til å komme i null.

Pålegger frarådingsplikt
Nestleder i Justiskomiteen, Gunn Karin Gjul, sier at Stortinget vil pålegge utlånere frarådingsplikt. Og hun vil det skal straffe seg å låne penger til noen som burde vært frarådet mer gjeld.

Selskapene som lånte Poulsen penger blir straffet økonomisk. Gjeldsordningen innebærer at han bare må betale en sjettedel av lånet. Til gjengjeld byr betalingsplanen på fem trange år før han og familien kan begynne et nytt liv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere