RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Topper lista med kjendiser

Foto: Lofotposten (-)
Men kjendisene selv er ikke spurt om å stå på stortingslisten.

«Folkelisten mot oljevirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja» stiller med kjendiser som Vegard Ulvang og Lars Monsen til Stortingsvalget.

Men Ulvang og Monsen er ikke spurt.

Øystein Meier Johannessen fra Hemnes har tidligere gjort seg bemerket med å plassere kjente navn som Ari Behn, Alex Rosën, Aylar Lie og Inge Lønning på valglisten i Nordland til partiet han startet i 1985, Samfunnspartiet. Partiet fikk 44 stemmer i stortingsvalget i 2005.

I år markerer han sin egen motstand mot oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja med å stille til valg med «Folkelisten mot oljevirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja». Han laget listen like før fristen gikk ut, og står selv på topp, skriver Lofotposten.

Monsen på 4. plass
På 4. plass står friluftsentusiasten Lars Monsen. Bak han OL-vinner i langrenn, Vegard Ulvang. Det har ikke lyktes Lofotposten å komme i kontakt med de to.

- De er ikke spurt. Monsen og Ulvang har uttrykt skepsis mot oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, så da tåler de vil å stå på en liste som deler deres syn, sier Meier Johannessen som kaller seg «anarkist i lettversjon».

- Jeg sliter med å tro at velgerne vil ta «folkelisten» seriøst?

- Vi får se. Oljemotstanden er sterk i Nordland.

På listen står også miljøaktivistene Kaia Tetlie fra Kabelvåg og Ingrid Skjoldvær fra Sortland.

- Hva? Står jeg der? Saken er god, men de kunne spurt på en skikkelig måte. Jeg vet ikke hva svaret ville blitt, sier Skjoldvær som er ført opp på 3. plass.

Den eneste som er spurt er tidligere varaordfører og nå menig kommunepolitiker på Røst, Terry Torsteinsen.

- Jeg er jo helt enig i saken. Jeg kjenner ikke Meier Johannessen, og har ingen planer om å drive valgkamp. Men jeg støtter helhjertet all oljemotstand.

- Kan ikke reservere seg
- Er en liste der nesten ingen kandidater er spurt en seriøs markering av oljemotstand?

- Jeg tror ikke det hjelper hvor mange representanter partiene mot oljeboring får inn. Spørsmålet avgjøres i regjeringsforhandlingene. Jeg har aldri vært med i noe politisk parti. Oljespørsmålet er viktigst for meg, sier Torsteinsen.

Meier Johannessen har levert 500 underskrifter som kreves for å stille til valg. Ifølge Kristin Meland i Nordland fylkeskommune er arbeidet med å undersøke samtlige valglister i gang.

- Samtlige som skriver under for å få registrert en ny liste, skal være bosatt i fylket. Folk som ikke er med i andre parti kan ikke reservere seg mot å stå på liste. De som står på en liste i Nordland trenger ikke være bosatt i fylket, sier hun.

Les flere saker hos Lofotposten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere