RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torg med usikker framtid

Sist oppdatert:
Blir det underjordisk parkeringsanlegg under Youngstorget eller vil utviklingen av torget utsettes i flere år?

(iOslo): Gårdeierne rundt Youngstorget vil ha parkeringsplass under torget, men Plan- og bygningsetaten kan utsette utviklingen.

Utløpt frist
I går gikk fristen ut for Youngstorgets naboeiendommer for å komme med innspill til den videre utviklingen av torget. Gårdeierne håper på å få bygge et underjordisk parkeringanalegg fordi de mener det vil gi torget mer liv.

Venstre er usikker
Venstre vingler fortsatt i spørsmålet om parkeringsanlegg:

- Et parkeringshus i seg selv sier vi nei til. Men kan det gjøre mye for området rundt, blir vurderingen en annen, sier leder for utviklingskomiteen Ola Elvestuen (V) til Dagsavisen.

Klart nei
Arbeiderpartiet og SV sier derimot helt klart nei til forslaget:

- Det strider mot alt vi ønsker for Oslo sentrum. Vi vil ha et bilfritt sentrum, og et p-anlegg vil nødvendigvis føre med seg mer trafikk, sier bystyremedlem Rina Mariann Hansen (Ap).

- Vil gi mer liv
Gårdeiergruppen for Youngstorgkvartalene påpeker derimot at et underjordisk parkeringsanlegg vil fjerne overflateparkeringen:

- Med p-hus under jorden følger det at 250 parkeringsplasser i gatene rundt Youngstorget skal bort. Torget er i dag en død plass dominert av biler. Vi ønsker mer liv på Oslos eneste torg, og har sett at denne løsningen har fungert i utlandet, sier Steinar Saghaug, leder for Gårdeiergruppen Youngstorgkvartalene.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere