Tirsdag gjennomførte de fem partiene som vedtok to års etterlønn til politikerne på Stortinget en rask og pinlig kuvending, da vedtaket førte til kritiske presseoppslag i samtlige norske aviser.

Da Dagsnytt 18 tok opp temaet, med Fredrik Solvang i programlederstolen, sendte Arbeiderpartiet Torstein Tvedt Solberg. Solberg nektet å svare på spørsmål fra Solvang, og fikk streng beskjed fra programlederen om at «du får ikke lov til å gjøre det du driver med nå».

Mange reagerte på at Arbeiderpartiet sendte Solberg til å forsvare partiet, deriblant Kristin Clemet.

- Hvorfor har Ap sendt Torstein Tvedt Solberg for å forsvare dette, spurte Clemet.

I et intervju med Ukeslutt lørdag forteller Solberg at han «tok en for laget» da han stilte opp til debatt i Dagsnytt 18. Det skriver NRK.

– Pulsen gikk veldig opp og jeg tenkt mest på å beholde roen, men det klarte jeg ikke helt, sier Solberg, som sier at intervjuet første og fremst er en påminner om en dårlig dag på jobben.

Ap-politikeren innrømmer at han synes det er pinlig å se klippet, som nå har blitt sett av nesten 800.000 på Facebook. Han er imidlertid ikke enig i at han ikke svarte på spørsmålene, men sier at saken var såpass vanskelig at det ikke fantes lette svar.

Se klippet her: