Gå til sidens hovedinnhold

- Tøys om Yssen og alkohol

- Vallas versjon langt fra sannheten, hevder medlem av Fougner-utvalget.

Valla-gransker Nils Erik Lie slår kraftig tilbake mot Gerd-Liv Vallas anklager mot Fougner-utvalgets arbeid. Hennes skildring er langt fra sannheten, hevder han.

Gerd-Liv Valla hevder hun ble behandlet som en kriminell av utvalget som gransket LO og Vallas håndtering av Yssen-saken. Nå slår medlem i Fougner-utvalget Nils Erik Lie tilbake mot påstandene i Vallas bok.

- Den gir uttrykk for en subjektiv virkelighetsoppfatning, som sikkert er hennes egen, men som for å si det forsiktig er langt fra det som faktisk foregikk når det gjelder beskrivelsen av utvalget og utvalgets arbeid, sier Lie til TV 2 Nyhetene.

I boka "Prosessen" hevder Valla at hun ble behandlet som en kriminell under avhørene i Fougner-utvalget.

- Overhodet ikke. Hun ble behandlet med en verdighet og respekt som enhver som uttaler seg i en slik situasjon har krav på.

Valla hevder også at Fougner-utvalget gjorde en sak ut av Ingunn Yssens forhold til alkohol.

- Det er ingen opplysninger som kom frem som overhodet kunne trekke i retning av noe alkoholproblem hos Ingunn Yssen, slik som det er antydet mellom linjene i Vallas bok. Det er upassende og uverdig at den type opplysninger om personlige forhold, som er kommet frem i et møte som var ment å være konfidensielt, at det blir plukket ut av en sammenheng og satt inn i en bok på den måten det har skjedd, sier Lie.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21