RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KrF-leder Knut Arild Hareide ankom statsministerboligen i Oslo tirsdag kveld. I dag fortsetter trolig forhandlingene om asylbarna.
KrF-leder Knut Arild Hareide ankom statsministerboligen i Oslo tirsdag kveld. I dag fortsetter trolig forhandlingene om asylbarna. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Trolig nye forhandlinger om asylbarna onsdag

Fylkesledere i KrF og Venstre sier saken må løses før fredag.

Forhandlingene om en asylbarnavtale fortsetter trolig onsdag etter at regjeringspartiene og støttepartiene ikke kom i mål tirsdag.

Blir ikke saken løst før fredag, kan det være over og ut for samarbeidsavtalen, advarer fylkesledere i både KrF og Venstre.

Les også: Venstre godtar kun full seier i asylbarnsaken

Lederne for regjeringspartiene og støttepartiene satt samlet i statsministerboligen tirsdag kveld. Kort tid før klokken 23 forlot partene hverandre etter å ha forhandlet i nærmere fire timer.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen og justisminister Anders Anundsen (Frp) ville verken prate med pressen på vei inn eller ut av forhandlingene.

Det ble imidlertid klart at partene ikke hadde kommet til enighet da KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande møtte pressen.

– Nå må regjeringen gjøre en jobb, og så må vi finne et nytt møtetidspunkt. Jeg håper det kan bli allerede i morgen, sa Hareide.

Gir frist til fredag

Fylkeslederne i Venstre er samstemte i at regjeringen må gi Venstre og KrF full seier i striden. Flere krever at saken må løses før partiets landsmøte starter fredag.

– Om saken ikke er løst til fredag tilsier det politiske hjertet at en må trekke seg fra samarbeidet ut av hensyn til asylbarna, sier Geir Kjell Andersland i Hordaland til Klassekampen.

I en ringerunde Vårt Land har gjort til ti av KrFs nitten fylkesledere sier flere at skadene fra asylkrisen er vanskelige å reparere.

Fylkesleder i Sogn og Fjordane, Trude Brosvik, gir også forhandlingene en frist til fredag.

– Hvis det ikke kommer en løsning innen fredag, er det over og ut. Det er opplagt. Da er det duket både for at vi trekker oss fra samarbeidsavtalen, og fremmer mistillit, sier hun til avisen.

– Uaktuelt for Frp

Før møtet begynte tirsdag, lå det en skisse til løsning på bordet. Men KrF-leder Knut Arild Hareide la ikke skjul på at han ikke var altfor imponert over forslaget.

Ifølge KrFs innvandringspolitiske talsmann Geir Toskedal er skissens hovedretning lovende, men partiet mener antallet asylbarn som kan få sakene sine vurdert på nytt, er for lavt, skriver VG.

Dagbladet skriver onsdag at det er sterke krefter i Fremskrittspartiet som mener det er uaktuelt for Frp å innfri kravet fra Venstre og KrF om ny vurdering for asylbarna uten at støttepartiene gir noe tilbake.

Det skal være «helt usannsynlig» at Frp-leder Siv Jensen vil inngå en bindende avtale med de tre andre partilederne om ny behandling av asylbarnsøknadene uten å forankre avtalen i Fremskrittspartiets stortingsgruppe, etter det avisen får opplyst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere