*Nettavisen* Nyheter.

Tror Høyre + Frp = sant

Foto: (Scanpix)

Men Jens Stoltenberg mener det ikke finnes alternativer til ham selv.

21.09.07 07:19

- Halvveis i stortingsperioden er de borgerlige partiene like langt fra et samlet regjeringsalternativ som de var for to år siden. Jeg ser at Høyre og Frp jevnlig lanserer henholdsvis Erna Solberg eller Siv Jensen som statsministerkandidater i 2009, sa Jens Stoltenberg under sin tale til landsstyremøtet i Arbeiderpartiet torsdag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Arbeiderpartiet fremsto som vinner etter kommunevalget og mens SV slikker sårene etter nederlaget i kommunevalget, er Jens Stoltenberg i ferd med å starte den lange valgkampen frem mot 2009.

Vil ha kortene på bordet
Retorisk spurte han hva som er alternativet til en rødgrønn flertallsregjering. Nå vil han ha kortene på bordet og ber opposisjonspartiene klargjøre hva som er regjeringsalternativene.

- Velgerne har krav på at opposisjonspartiene forteller hva som er alternativet til den sittende flertallsregjeringen. Slik bør det norske demokratiet virke, sa Stoltenberg og sa at vi må regne med at Høyre og Frp finner sammen.

- Da kan vi også komme over i en diskusjon om det politiske innholdet, slik at velgerne ser forskjellene i de politiske prioriteringene, mener Stoltenberg.

Klargjøring i 2005
Stoltenberg viste til at de nåværende regjeringspartiene bidro til å klargjøre hvilken politikk de ville gå til valg på i god tid før forrige stortingsvalg. Det samme krever han av Høyre og Frp.

- Velgerne har krav på at dagens opposisjonspartier bidrar til en tilsvarende klargjøring foran valget i 2009, sa han og la til at man må kunne forvente at de avklarer grunnleggende spørsmål der det er store uenigheter. Som retning for den økonomiske politikken og han spurte landsstyret:

- Er det Frps eller Høyres linje som skal gjelde i oljepengebruken? Eller synet på det flerkulturelle Norge. Hva slags holdninger vil være førende for politikken i en Høyre-Frp-regjering?

Politisk analytiker Aslak Bonde mener Arbeiderpartiet allerede er i gang med å legge grunnlaget for valgkampen i 2009. I en kommentar på nettstedet politiskanalyse.no skriver han at det ikke var mye nytt i det Stoltenberg kom med i sin landsstyremøtetale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.