RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på Frp-løftene

Sist oppdatert:
Hver fjerde Frp-velger tror ikke partiet vil gjennomføre valgløftene dersom de kommer i regjering. Det viser en fersk TV 2-gallup.

Fremskrittspartiets sentralstyre valgte søndag å sette prosjektet regjering i 2009 øverst på agendaen. Men mange av partiets velgere er skeptiske til hva Frp vil bruke regjeringsmakt til, dersom de lykkes.

Ting tar tid
Fremskrittspartiets nye formann, Siv Jensen erkjenner at det kan ta tid å gjennomføre valgløftene, men mener de er mulig å gjennomføre.

- Ja det tror jeg, men Frp erkjenner at Rom ikke ble bygget på en dag, vi kan ikke bygge fire felts motorvei over hele landet på en uke, sier Jensen til TV 2-nyhetene.

En av fire tviler
Men dersom partiet kommer i regjering har likevel hver fjerde Frp-velger liten tro på at de vil gjennmomføre valgløftene, viser en måling TNS Gallup har laget for TV 2. Det er få som stemmer på andre partier som tror Frp vil gjennomføre valgløftene sine, dersom de kommer i regjering. Likevel hevder den nye formannen at de med makt vil sette et Frp-stempel på samfunnet.

- Forhåpentligvis så skal vi klare å gjøre det ganske raskt, men det er mange ting som kommer til å ta tid fordi de må utredes og sendes på høring. I vårt demokrati er det sånn, sier Jensen.

Fra Jens til Jensen
Partiet har satt seg som mål å gå fra Jens til Jensen som statsminister etter valget i 2009. Likevel bedyrer den nyvalgte partiformannen at hun ikke har tenkt så mye på det ennå.

- Har du rukket å smake på tittelen statsminister Siv Jensen?

- Nei, det har jeg ikke, men vi må forbrede Frp på hva som ligger i å ta regjeringsansvar, sier Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere