*Nettavisen* Nyheter.

Tunnelskandale til 200 mill.

Tunnelskandalen på E18 i Vestfold kan komme til å koste opp mot 200 millioner kroner.

12.04.07 08:46

Sikringsarbeidet i minst to av tunnelene er svært omfattende, både Hanekleivtunnelen og Løkentunnelen. I tre av tunnelene må store deler av taket byttes ut. I de øvrige fire tunnelene skal det gjennomføres sikring av veggene i tunnelen.

Les også: Slik blir veikaoset
Les osgå: - Tunnelene er trygge

Etter det NRK kjenner til, tror Vegvesenet at regningen for å sikre de sju tunnelene på E18, deriblant Hanekleivtunnelen, vil komme opp i 200 millioner kroner.

Klokken 10 i dag torsdag er fristen for det endelige anbudet for sikringen av tunnelene.

Det var Aftenposten som i onsdagens avis skrev om at det måtte gjøres sikringer i totalt sju tunneler på E18. Tre av tunnelene er allerede stengt. de øvrige vil bli delvis stengt, med ett løp åpent, under sikringsperioden.

Lange køer
Det omfattende sikringsarbeidet vil trolig ikke bli ferdig før til sommeren. Når trafikken på den nye E18 i vestfold vil gå som normalt, vet foreløpig ingen svaret på.

Distriktsjef Roar Gärtner i Statens vegvesen region sør sa onsdag til Nettavisen at bilistene må regne med kø.

I de verste periodene med mye trafikk kan bilistene måtte regne med opp mot en time i kø.

- Beklager
Veidirektør Olaf Søfteland beklaget onsdag skandalen i alle kanaler, men han vil ikke trekke seg fra stillingen sin, slik flere i opposisjonen krever.

Vegvesenet har nå gått igjennom tunneler over hele landet, og har ikke funnet tilsvarende sikringsfeil som det er på tunnelene i Vestfold.

Lokalpolitikere i Holmestrand, der den gamle E 18 og omkjøringsveien strekker seg, frykter nye ulykker når veien ikke er dimensjonert for trafikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.