Gå til sidens hovedinnhold

TV 2 Nettavisens drømme-regjering

Hvem mener du bør være med i en norsk drømmeregjering? Se TV 2 Nettavisens forslag her og kom med dine egne.

Christian Michelsen mente at enhver god regjering måtte ha mennesker fra alle partier og bakgrunner. Med utgangspunkt i dette har TV 2 Nettavisen satt opp en drømmeregjering etter lang debatt og inngående analyse. Her finner du alt fra gamle landsmødre til nåværende partiledere. Vi inviterer deg til å komme med dine forslag til hvem du vil ha i din drømmeregjering, uavhengig av partivalg, flertall, samarbeid eller annet.

Blant alle som er med å si hvem du vil ha i regjering trekker vi ut en DVD med oscarvinneren «Million Dollar Baby.» Les om filmen her.

Stem på din favorittregjering her.

Hvem mener du bør være medlem av en drømmeregjering? Si din mening her.

Her er våre forslag:

Statsminister: Jens Stoltenberg
For Jens virker det ikke som om det er så farlig hva regjeringen faktisk står for, så lenge man er statsminister. Noen ganger til høyre, noen ganger til venstre. Det passer utmerket for å lede en regjering bestående av representanter fra de fleste sider. I tillegg er han faktisk folkets favoritt, noe som slettes ikke bør være et problem.

Utenriksminister: Knut Vollebæk
For å være utenriksminister for det lille landet Norge trenger man å kunne ha et godt forhold til allierte, samtidig som man ikke er redd for å si i fra. Knut Vollebæk er ambassadør for Norge i USA, og har tidligere jobbet som ambassader i India, Spania og Zimbabwe. Han har vært aktiv i FN, hvor han blant annet var direktør for United Nation Affairs. Han snakker spansk, fransk og engelsk i tillegg til norsk. Bedre kvalifikasjoner skal man lete lenge etter.

Kommunal/regionalminister: Erna Solberg
Sjeldent har Norge hatt en minister som i så sterk grad har reformert sitt eget område og styrt det med jernhånd. Vi mener Erna bør fortsette der hun har begynt.


Arbeids/sosialminister: Kristin Clemet

Det er ikke lett å ta over en rolle hvor man stort sett gjør seg upopulær blant de man til daglig har med å gjøre, men Kristin har allerede gjort det en gang. På den bakgrunnen kunne man muligens også valgt Kristin Krohn Devold, men i motsetning til Krohn Devold har den andre Kristin fått gjennomført reformer som ser ut til å virke.

Landbruks/matminister: Dag Swanstrøm
Få har kjent på kroppen hva den nåværende landbrukspolitikken som Norge fører betyr for konkurranse og et fritt marked. Vi tror Synnøve Finden-direktøren er mannen som kan sørge for en moderne landbrukspolitikk i Norge.

Finansminister: Per-Kristian Foss
Som med Freia Melkesjokolade er det ingen over og ingen ved siden. Lav rente, økonomisk vekst og et budsjett som går opp. Hva mer skal en finansminister gjøre?

Justisminister: Hanne Harlem
Hanne Harlem var justisminister i forrige Stoltenberg-regjering, og vi mener hun bør få posten tilbake. Det hjelper jo også å ha en justiminister som er utdannet innenfor loven. Hennes erfaring fra det private næringsliv er heller ikke et problem.

Kirkeminister: Gunnar Stålsett
Hvem har vel stått med åpnere hender enn Gunnar Stålsett? Mannen som kan holde de mest konservative delene av kirken i ørene samtidig som han kan føre folk sammen.

Utviklingsminister: Hilde Frafjord Johnsen
Som Alphaville var store i Japan er Hilde stor i Afrika. Hun har gjort mer som utviklingsminister enn tidligere ministere i posten har gjort tilsammen på svært mange år.


Barne/familieminister: Trond Viggo Torgersen

Tidligere barneombud, lege og mannen som lærte dagens småbarnsforeldre alt om kroppen sin. Den CV-en står det respekt av.

Utdanning/forskning: Berit Svendsen
Berit Svendsen var Telenors første kvinnelige toppleder, og satt lenge som konserndirektør for teknologi og forskning i telegiganten. Hun taler gjerne teknologiens sak, og har flere ganger gitt utrykk for at Norge må satse sterkere på kunnskapsbasert industri. Svendsen har også en finger med i spillet når det gjelder teknologisk utvikling i EU.

Fiskeri/kystminister: Sigbjørn Johnsen
Som med landbruket mener vi at fiskerinæringen trenger en real overhaling, og da passer det godt å ta en innlandsbonde som sannsynligvis aldri har satt sine bein i en fiskeskøyte. Det hjelper selvfølgelig på at han er svært dyktig.

Stem på din favorittregjering her.

Helse/omsorg: Kristin Halvorsen
Kristin bryr seg, og hun vil også la de eldre få drikke rødvin på gamlehjemmene. Har fru Halvorsen ansvaret for våre sykehus og aldershjem er vi sikre på at det blir et så bra sted å være som det overhodet kan bli.

Infrastrukturminister: Siv Jensen
Det tidligere samferdselsdepartementet har vi omdøpt til infrastrukturdepartementet, og vi tror Siv er den som kan bruke nok oljepenger til å bygge veiene, togskinnene og et digitalt bakkenett vi alle kan få bruk for.

Forsvarsminister: Gro Harlem Brundtland
Gro er sterk nok til å gjøre det Kristin Krohn Devold ikke klarte: Å få de gamle gubbene i militæret til å tenke nytt.


Nærings/handelsminister: Kjell Inge Røkke

Få har vist så stor teft som Kjell Inge Røkke i Norge, og vi tror han har den energien som trengs for å få fart på hele det norske næringslivet.

Moderniseringsminister: Morten A. Meyer
På fotballspråket heter det «Never change a winning team.» Regjeringens kanskje mest usynlige minister er muligens den som har gjort mest.

Olje/energiminister: Ragnhild Wiborg
Ragnhild Wiborg har forvaltet fondenene til nærmere 230 000 i Odin. Som tidligere aksjemegler og finansanalytiker tror vi hun har det som trengs for å ta vare på både oljefondet og videre utvikling av norsk olje/energi-industri.

Miljøvernminister: Kåre Willoch
For at vi virkelig skal høre, både privatpersoner og industri, trengs Kåre. Han er også sterk nok til å holde de andre i ørene når de går for langt. Siv også.

Kulturminister: Åse Kleveland
Sist hun hadde posisjonen gjorde hun en strålende jobb. Vi tror hun vil gjøre det igjen.

Er du med og sier din mening kan du vinne filmen «Million Dollar Baby.» Les om filmen her

Er du enig eller uenig? Kom med dine forslag her.

Stem på din favorittregjering her.

Følg med på søndag for å se side2.nos forslag til regjeringen som garantert ville gjort Norge til et mer interessant sted å leve.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken