Gå til sidens hovedinnhold

De 10 beste politiske tv-seriene

Om du får mindre eller mer respekt for politikere av dette kan nok diskuteres.

Det lages svært mye kvalitets-tv, og mange serier lages om politikk. Her har vi samlet de 10 beste tv-seriene om og med politikk.

1. West Wing (1999-2006)

Med: Martin Sheen, Rob Lowe, John Spencer, Bradley Whitford, Allisson Janney m.fl.

Denne serien om hva som foregår i Det Hvite Hus var av så stor kvalitet at det ble favorittseriene til de sittende presidentene (Clinton og Bush), og en serie alle politikere i kongressen og senatet så på. Strålende skuespill, utrolig manus og gjennomført fra første til siste episode.

Hvis du lurer på hvor bra serien kunne være så sjekk klippet under:

HTML EMBED

2. Borgen (2010)

Denne danske tv-serien var så god at den ble vist i engelskspråklige land med tekst. Hvis du lurer på hvor revolusjonerende det er så kan vi si at det kan sammenlignes med at kongen skulle rappe neste nyttårstale.

HTML EMBED

3. House of Cards (1990 og 2013)

Denne Netflix-serien (2013) med Kevin Spacey er ikke noe annet enn strålende. God regi, gjennomført manus og politikk på aller høyeste - eller laveste nivå om du vil.

HTML EMBED

BBC laget for øvrig sin versjon i 1990.

HTML EMBED

4. Tanner '88

En tidlig serie som er en parodi på en valgkamp. Dessverre nok alt for sant. Robert Altman regisserte.

HTML EMBED

5. Parks and Recreation

Politikk er ikke bare storpolitikk. Dette er hysterisk morsom om den lille, lokale politikken. Sannsynligvis veldig mye sannhet her også.

HTML EMBED

6. Boss (2011-)

Kelsey Grammar spiller hovedrollen i denne hardbarka serien om en ordfører i Chicago. Nei, du har ikke sett ham slik før. Klippet under er bare en tullevideo med banneord, men gir deg et inntrykk av en litt annen Kelsey Grammar. En strålende serie.

HTML EMBED

7. The Civil War

Denne serien ble laget for PBS i USA (det amerikanske NRK) og viser politikken bak borgerkrigen i USA sammen med alle slagene. Utrolig gjennomført og strålende laget av Ken Burns. Med Sam Waterston, Morgan Freeman og Jeremy Irons.

8. Yes, Prime Minister

Britisk humor på sitt beste. Så mye dybde og seriøse vinklinger at det bare er britene som kan klare å formidle det med så mye humor.

HTML EMBED

9. The Thick of It (2005-)

Nok en britisk serie, med mye humor og mye politikk.

HTML EMBED

10. The Caesars (1968)

Denne tv-serien fra 1968 er hode og skuldre over Rome. Mer politikk, og mye mer seriøs. Rome er også bra, men dette bør sees. Og, gjett om det var politikk i Romerriket.

HTML EMBED
Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken