*Nettavisen* Nyheter.

Tvinnereim valgt til andre nestleder i Sp

Anne Beathe Tvinnereim er valgt til andre nestleder i Senterpartiet med 232 stemmer mot 70 til stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

07.04.14 16:33

Oslo (NTB): Anne Beathe Tvinnereim er valgt til andre nestleder i Senterpartiet med 232 stemmer mot 70 til stortingsrepresentant Janne Sjelmo Nordås.

- Tusen takk for tilliten, sa Tvinnereim som like før hadde tapt kampvoteringen om første nestledervervet med 18 stemmer mot Ola Borten Moe.

Hun benyttet anledningen til å gratulere ham med seieren og slo fast at de to har utkjempet tøffe kamper tidligere. I 2000 var det Tvinnereim som gikk seirende ut i kampen om ledervervet i Senterungdommen.

- I partiledelsen er det summen som teller. Der er vi tre, poengterte hun.

Tvinnereim sier det er partiledelsens ansvar å lege alle sår i Senterpartiet og lover selv å «blankpusse Senterpartiets grønne profil». (©NTB)

- Senterpartiet vil greie å lege sine sår

Med valget av Ola Borten Moe som første nestleder og Anne Beathe Tvinnereim som andre, ligger alt an til at Senterpartiet vil komme styrket ut av en håpløs situasjon, mener kommentator.

- Senterpartiet har hatt sine beste stunder når de har greid å forene de motsetningene som eksisterer i partiet. Og med en brobygger som Trygve Slagsvold Vedum på toppen, kan dette fungere veldig bra, sier tidligere sjefredaktør i Nationen og nå kommentator Erling Kjekstad til NTB.

- Debatten på landsmøtet var overraskende positiv og viste at partiets tillitsmenn er veldig opptatt av å samle kreftene, påpeker han.

Kjekstad mener at splittelsen i Senterpartiet ikke stikker dypere enn at sårene kan leges, og at partiet tok et skritt i riktig retning da Ola Borten Moe ble valgt som første nestleder med knapt flertall foran Anne Beathe Tvinnereim, som ble valgt til andre nestleder.

- Det er lettere for Tvinnereim å akseptere et nederlag. Det hadde vært mye verre om det var omvendt, sier han, og framholder at det er en klar fordel at begge fløyene i partiet er representert i partiledelsen.

Kjekstad tror også landbruksoppgjøret om et par ukers tid vil bidra til å samle partiet ytterligere.

- Med Marit Arnstad som parlamentarisk leder og Borten Moe som første nestleder kan vi i alle fall si at trønderne har fått sitt, slår han fast.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag