RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøyenbadet stengt et halvt år til

Sist oppdatert:
Tøyenbadet skulle vært åpnet i april. Nå blir rehabliteringen minst 20 millioner dyrere enn planlagt og badet kan tidligst åpne 1.oktober.

(iOslo): Rehabliteringen av badet ble mye dyrere enn planlagt og det må andre idrettsanlegg svi for. Grunnen er store mangler og uforutsette forhold som asbestfunn.

Får konsekvenser
Siden Tøyenbadet nå er beregnet til å bli minst 20 millioner, eller mer fordi tallene fortsatt er usikre, må det kuttes på andre områder for å få pengene som er nødvendig for å ferdigstille badet. Byråden har blant annet foreslått å kutte 4,9 millioner kroner fra penger satt av til rehabilitering av idretts- og nærmiljøanlegg, for eksempel ballbinger.

Det er også foreslått å ta 15,9 millioner fra prosjektet på Frogner stadion der blant annet kunstgress og heldekkende kunstisflate er planlagt.

- Uforsvarlig å åpne 1.juni
Byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn (Frp), mener at den beregnede datoen 1.oktober bør være den endelige datoen:

- Nei, dette skal være den endelige datoen, selv om det er vanskelig å garantere noe. jeg ønsket å åpne utebassenget fra 1.juni, men etter å ha vært på befaring for en uke siden, har jeg insett at det vil være helt uforsvarlig, fordi store deler av anlegget fortsatt er en byggeplass, sier Wiig Bryn til Dagsavisen.

Nok er nok
Bystyrerepresentant Rina Mariann Hansen (Ap) sier til NRK Østlandssendingen at hun nå har fått nok av utsettelsene:

- Vi syns at dette begynner å trekke ut i altfor lang tid. Det skulle stått ferdig allerede, og nå viser det seg at det kanskje ikke blir ferdig i år engang. Og vi hadde jo håpet at utebadet skulle stå ferdig til denne sommeren, det har hele tiden vært forutsetningen i bystyrets vedtak.

Les flere nyheter hos ioslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere