*Nettavisen* Nyheter.

Uavgjort styrekamp

Den rødgrønne regjeringen har byttet ut styremedlemmer i 11 store statlige eierskap. Men det er dødt løp mellom høyre- og venstresiden i de statlige styrene.

30.06.06 07:27

Da Arbeiderpartiet feiet inn i regjeringslokalene sammen med SV og Senterpartiet var et av målene å gjennomføre en mer aktiv næringspolitikk. Stort sett har dette gitt seg utslag i valg av styremedlemmer til store statlige, og halvstatlige, virksomheter.

NA24 - din næringslivsavis

Etter åtte måneder ved makten har de rødgrønne byttet ut en rekke styremedlemmer fra høyresiden i 11 av 32 bedrifter der staten er helt eller tungt inne på eiersiden, skriver Dagens Næringsliv. Disse er blitt byttet ut med styremedlemmer som enten er fra venstresiden, eller nøytrale i det politiske landskap.

- Dette er en bra start. Det har begynt å skje noe, og det var naturlig etter den kraftige høyredreiningen som skjedde for fire år siden, sier Jan Bøhler, stortingsrepresentant i Arbeiderpartiet, til Dagens Næringsliv.

De to mest fremtredende styrerokkeringene har vært Marit Arnstads inntreden i Statoil-styret, og Grete Faremos inntreden i Norsk Hydro-styret.

Men maktfordelingen mellom venstre- og høyredreide representanter er fremdeles jevn i styrene, melder Dagens Næringsliv. Av totalt 177 styremedlemmer er det 48 som har bakgrunn fra politikken eller organisasjonslivet. Halvparten fra venstresiden, resten fra høyresiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.