I hele fjor sendte UDI ut 1600.
Nettavisen har sett nærmere på ordningen for frivillig retur, som UDI står ansvarlig for.
Hittil i år, ved utgangen av september, er 787 personer sendt hjem med hjelp av ordningen.
Ifølge månedstatistikken, ser vi at årets korteste måned februar hadde flest returer med 113 som ble hjemsendt. September hadde færrest returer med 71.
Så langt i år har UDI mottatt 1259 søknader.
- Kan ikke gi eksakt beløp
- Hvor mye penger har UDI brukt på disse returene?
- Vi kan ikke gi et eksakt beløp for hvor mye returene koster, siden kostnadene per retur varierer og en del av dem som returnerer har krav på ulik form for støtte inntil seks måneder etter ankomst til hjemlandet, sier presserådgiver hos UDI, John Olav Kroken, til Nettavisen - og legger til at:
- Kostandene til assistert retur inkluderer en standardsum per person, eventuell støtte til bolig. I tillegg kommer utgifter knyttet til administrasjon av ordningen i Norge og til samarbeidspartnere. Videre må Politiets Utlendingsenhet (PU) ledsage enkelte av dem hjem, fordi det er forbundet med risiko at de reiser alene.
UDI: For å kunne returnere assistert, må personen som ønsker å returnere ta et selvstendig valg om det, og hjemlandet må akseptere å ta imot personen.
Foto: (UDI)
Les også: Får 295.000 kroner - for å reise hjem frivillig
2014: 1600 returnerte
Til sammenligning returnerte 1600 til hjemlandet gjennom støtteordninger for assistert retur i fjor, viser statistikk fra UDI.
De hadde fått endelig avslag på søknaden om beskyttelse, som hadde plikt til å forlate Norge.
Det finnes ulike støtteordninger for å reise tilbake til hjemlandet. Ordningene finnes både for de som har en søknad om beskyttelse til behandling, for de som nylig har fått avslag på søknaden sin, og for de som ikke har lovlig opphold i Norge.
Antallet som returnerte assistert på denne måten var noe lavere i 2014 enn i 2013.

Manchester vinner torsdag
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.
Her kan du enkelt bidra med din mening.