RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Morten Holm

UDI-strid i regjeringen

Sist oppdatert:
Regjeringspartiet SV mener UDI-ledelsen handlet rett.

SV er enig i den praksisen UDI la seg på i fjor høst da de behandlet sakene til 182 omdiskuterte kurdere fra Irak, skriver Dagsavisen.

SVs stortingsrepresentant, Heikki Holmås, mener UDI gjorde rett da de reagerte på det han mener var en umenneskelig innvandringspolitikk fra tidligere kommunalminister Erna Solberg (H).

- Av den gruppen som fortsatt er i Norge, og som har en uavklart situasjon, bør de aller fleste få opphold etter en individuell saksbehandling. Men det er selvsagt svært kritikkverdig at UDI ikke sørget for å forankre den nye praksisen hos departementet, sier Holmås til Dagsavisen.

Skjebnen kurderne som utgjør selve grunnlaget for UDI-saken, er fortsatt uviss. Holmås er redd for at UDI-saken skal gi vann på mølla for de som ønsker en hardere innvandringspolitikk, og at dette vil gå ut over disse kurderne fra Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere