*Nettavisen* Nyheter.

Ulf Leirstein kaller MDG useriøse, men har selv signert avtale med partiet

FÅR KRITIKK FOR MDG-RASERI: Ulf Leirstein (Frp) kalte Miljøpartiet De Grønne for useriøse, men har selv signert en avtale med partiet (innfelt). Nå får han kritikk. Foto: Montasje Nettavisen/Vidar Ruud/NTB Scanpix

Reagerer på at Ulf Leirstein (Frp) kritiserer partiet han samarbeider med.

22.10.15 15:22

- Jeg reagerte på at Ulf Leirstein karakteriserer Miljøpartiet De Grønne (MDG) nærmest for å være et lekegrind-parti, samtidig som han personlig har skrevet under en samarbeidsavtale med MDG i Moss.

Det sier Fred Jørgen Evensen (Ap), som er kommunestyrepolitiker sammen med Ulf Leirstein i Moss kommune.

Det er denne artikkelen som får Evensen til å reagere. Her sier Leirstein at MDG er «...useriøse og oppfører seg som om man sitter i en lekekasse».

Kritikken kom etter at MDGs forhandlingleder, Lan Marie Nguyen Berg i et intervju med NRK, ikke svarte på hvilke del av E18-utbyggingen partiet er i mot.

Frp- og MDG-samarbeid

Mens MDG er i byråd med Ap og SV i Oslo, samarbeider partiet med Høyre, Frp, Venstre og KrF i Moss.

Evensen poengterer at også i Moss-avtalen er føringer for samferdsel et viktig punkt. I avtalen, som du kan lese her, står det blant annet at «RV19 i tunnel fra havn/ferge og til E6 er det prioriterte veiprosjektet i perioden, Andre bilbaserte veitiltak stilles i bero til dette er avklart».

Klikk på bildet for å forstørre.

AP: Fred Jørgen Evensen i Moss AP reagerer på at Ulf Leirstein kritiserer MDG i Oslo samtidig som han samarbeider med dem i Moss. Foto: (Moss Arbeiderparti)

-Jeg synes det er oppsiktsvekkende at han er med å stille alle andre samferdselsprosjekter i bero i Moss, når han samtidig er kritisk til E18-utspillet, og ønsket om et bilfritt Oslo sentrum, sier Evensen.

- Hun svarte på NRKs spørsmål

Også MDG reagerer på Leirsteins utspill.

- Vi kjenner oss ikke igjen i beskrivelsen som useriøs, vi er et parti som tar våre globale og lokale utfordringer på alvor og faktisk nå vil gjøre noe med dem, sier Torkil Vederhus som er leder for MDG i Oslo.

Han avviser også at Nguyen Larsen ikke svarte på NRKs spørsmål.

- I NRK-intervjuet svarte Lan tydelig på hva som var vår politikk flere ganger, før hun gikk videre til neste journalist, sier han. Du kan se intervjuet her.

- Jeg har ikke kalt MDG for useriøse

Ulf Leirstein selv, mener at han ikke har karakterisert MDG som useriøst.

- I Moss har vi et godt samarbeid med MDG, og der har jeg selv vært med å stemme inn MDGs frontdame som varaordfører, sier Leirstein.

- Jeg karakteriserte MDGs håndtering av E18-utbyggingen som useriøs, sier Leirstein.

Frp-eren mener at MDG ikke kan gå ut mot en så stor sak som E18-utbyggingen, uten å gå mer i detaljer enn de de til nå har gjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag