Gå til sidens hovedinnhold

- Underlig valg av tid og sted

Justisminister Knut Storberget skulle se på utfordringene politiet møter - og patruljerte den roligste delen av Karl Johan.

(iOslo.no) Tirsdag, mellom klokken 13.15 og 14.00, patruljerte justisminister Knut Storberget øvre del av Karl Johans gate, sammen med politidirektør Ingelin Killengreen, politimester Anstein Gjengedal og nyutdannede politifolk.

- Underlig rutevalg
Bakgrunnen var ifølge en pressemelding fra justisdepartementet for å se på hvilke utfordringer politiet i hovedstaden står ovenfor. Leder Sigve Bolstad i Oslo politiforening reagerer.

- Aller først vil jeg si at det er positivt at han er ute, men valget av rute fremstår som underlig, sier Bolstad til iOslo.no.

Han forteller at de fleste utfordringene skjer ned mot Oslo S, og ikke oppe ved slottet.

- Større utfordringer
- Når han først prioriterer å patruljere, er plata, nedre del av Karl Johans gate og sidegatene der nede et mye bedre egnet sted. Jeg synes han burde prioritert det området, sier han.

- Tror du han møtte noen utfordringer overhodet?

- Jeg tør ikke svare på om han møtte utfordringer, men det skjer mye større utfordringer i det området jeg nevnte.

Ønsker annet tidspunkt
Bolstad kunne også ønsket seg at justisministeren hadde valgt et annet tidspunkt for patruljeringen.

- Hvis han virkelig skulle sett utfordringer hadde kvelds- og nattetid i helgen vært bedre, sier han.

- Blir denne patruljeringen litt useriøs?

- Useriøst er et sterkt ord. Men han har ikke fått det utbyttet han kunne fått. Og som sagt fremstår det som litt underlig, avslutter Bolstad.

Det var politimester Anstein Gjengedal i Oslo politidistrikt som bestemte ruta. Til iOslo.no sier han at ruta var tilfeldig valgt.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin