*Nettavisen* Nyheter.

Ungdom flykter fra SV

Tre av fire unge som stemte på SV i 2005, sier nå at de ikke lenger vil stemme på partiet.

07.05.08 14:22

(YEYE): I mai 2005 svarte 25 prosent av velgere under 30 år at de ville stemme på Kristin Halvorsen, men etter at Sosialistisk Venstreparti (SV) gikk inn i regjering har partiet mistet tre av fire ungdomsvelgere, melder tv2nyhetene.no.

I en undersøkelse TNS Gallup har utført for tv-kanalen sier bare seks prosent av velgerne under 30 år at de ville ha stemt på SV dersom det var valg i dag.

Les også
Unge vender SV ryggen

- Dårlige nyheter for SV
Valgekspert Hanne Marthe Narud ved Universitetet i Oslo mener TV 2-målingen er et dårlig tegn for regjeringspartiet.

- Dette er ille for SV, som vanligvis har gjort det bra i denne aldersgruppen. Ungdom og kvinner er jo SVs kjernegrupper. Dette er et dårlig tegn. Får de ikke gjort noe med dette og mobilisert, så kan de ligge dårlig an foran neste valg, sier Narud.

Hun mener ungdoms utålmodighet kan være årsaken til velgerflukten.

- Ungdommen er en utålmodig gruppe, og det å sitte i regjering er et langsiktig prosjekt. En del blir nok grepet av utålmodigheten etter å se mer av SVs politikk i regjeringen. Det er nok flere av SVs yngre velgere som ikke er veldig happy for den politikken som regjeringen fører på en del områder, sier Narud til Yeye.

Regjeringen dårlig likt
TV 2s partibarometer viser også at heller ikke regjeringen samlet sett er spesielt godt likt. Av velgere under 30 år er det bare 30 prosent som sier de vil stemme på ett av de tre regjeringspartiene.

Samlet sett får regjeringen en oppslutning i befolkningen på 39, 8 prosent, noe som betyr at Jens Stoltenbergs andre regjering er mindre populær blant ungdom enn i resten av befolkningen.

Ingen i SV-ledelsen var tilgjengelig for kommentar mandag kveld.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.