RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdommen til topps i KrF

Per Steinar Osmundnes KrFU
Per Steinar Osmundnes KrFU
Sist oppdatert:
Ungdommen trakk det lengste strået i nominasjonskampen i Sogn og Fjordane KrF.

KrFU-leder Per Steinar Osmundnes beholder plassen på toppen av Stortingslista.

Den 24-år gamle stortingsrepresentanten fra Hyen i Nordfjord ble utfordret på topplassen av Gulen-ordfører Trude Brosvik, som hadde støtte fra et flertall i nominasjonskomiteen.

Klart flertall
På nominasjonsmøtet som fant sted på Skei Misjonshus i Jølster i dag, samlet imidlertid den yngste av de to kandidatene solid støtte. Osmundnes vant en prøvevotering med 35 mot 19 stemmer, deretter anbefalte Brosviks støttespillere alle om å stemme på Osmundnes, som tilslutt ble nominert på topp med 53 stemmer mot en stemme.

24-år gamle Osmundnes var andrekandidaten til Sogn og Fjordane KrF ved forrige Stortingsvalg, men rykket inn som fast Stortingsrepresentant da Magne Aarøen døde i fjor sommer. Ved valget neste høst er han toppkandidat, mens Gulen-ordfører Trude Brosvik ble nominert på andreplass. Sogn og Fjordane KrF har i dag en representant på Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere