RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge bryr seg ikke om AFP

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
To av tre unge arbeidstakeren gir blaffen i AFP-ordningen.

Årets stridstema i lønnsoppgjøret fenger ikke unge arbeidstakere. I aldersgruppen 15-25 år svarer hele 63 prosent av de spurte «nei», eller «vet ikke» på spørsmål om avtalefestet pensjon er viktig for dem.

Det viser en undersøkelse gjennomført blant norske arbeidstakere på oppdrag fra DnB Nor, skriver Aftenposten.

Selv blant mindretallet av de unge arbeidstakerne, som mener at AFP er viktig, svarer tre av fire at de ikke ville droppet lønnsvekst til fordel for en AFP-ordning. Interessen for pensjonsordningen stiger ved høyere alder. I aldersgruppen 45-59 år svarer 70 prosent at AFP er viktig.

LES OGSÅ: Derfor ble det brudd
LES OGSÅ: Dette koster ny AFP deg

Konserndirektør Åsmund Skår i DnB Nor pengemarked, er ikke overrasket over tallene. Fordi pensjonsalderen ligger langt fram i tid er unge naturlig nok mest opptatt av lån og bolig, mener han.

- For det andre forstår de unge at det ikke er sannsynlig at AFP fortsetter i den formen den har i dag. Hvorfor skulle de da stå på barrikadene, sier Skår til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere