*Nettavisen* Nyheter.

Unge vil kaste Bondevik

Et stort flertall av de unge i Hordaland ønsker at Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet overtar regjeringsmakten.

Kravet om politisk skifte er utbredt i vest. En meningsmåling som Norsk Respons AS har utført for Bergens Tidende viser at i alle aldersgrupper under 60 ser man frem til at nye koster inntar regjeringsbygget.

600 velgere i Hordaland er med i undersøkelsen som ble gjort 21.-23. februar.

Tilfredse pensjonister
Velgerne under 30 år er minst i tvil. Bare hver femte i denne gruppen vil gi dagens trepartiregjering en ny sjanse. Men også i gruppen 45-60 år, hvor gjennomsnittsinntekten er høyest, levner man Bondevik-regjeringen liten sjanse. 47 prosent av de spurte vil ha den fjernet, mens bare 35 prosent vil beholde den.

I aldersgruppen over 60 finner vi de mest trofaste tilhengerne av sentrum-høyreregjeringen. Det er her vi finner pensjonistenes røster. I denne gruppen er det bare 31 prosent som vil ha et skifte, mens halvparten av de spurte (49 prosent) holder på Bondevik. Resten er usikre, eller har ikke gjort seg opp noen mening.

Regjeringsskifte?
Det er også verdt å merke seg at kvinnene, i høyere grad enn menn, foretrekker et regjeringsskifte med Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet. Bare en tredjepart av kvinnene i Hordaland ser ut til å være fornøyd med Kjell Magne Bondevik og hans statsråder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.