RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USA refser norsk imam

Sist oppdatert:
Den amerikanske ambassaden i Norge reagerer sterkt på at en framtredende norsk imam mener at USA stod bak terrorangrepene 11. september.

- Vi synes det er fornærmende og trist at en åndelig leder forsvarer terrorister ved å gi andre skylden for terroristenes handlinger, skriver ambassaden i en pressemelding.

- USA gjorde det
Sakandar Madni, som leder Norges forente ulama (lærde), sa i et nett-treff i Aftenposten mandag at USA sto bak terrorangrepene 11. september 2001.

- En god del bevis tyder på at det er Bush & co. som står bak dette, svarte imamen en leser.

I februar var han med i en tverreligiøs norsk delegasjon som besøkte flere land i Midtøsten for å forklare det norske synet på trykkingen av Muhammed-tegningene.

- Destruktivt
Madnis uttalelser om 11. seotember har vekket internasjonal oppsikt, og nå fordømmer den amerikanske ambassaden i Norge hans uttalelser. I brevet påpeker ambassaden blant annet at Al Qaedas ledere, inkludert Osama bin Laden, gjentatte ganger selv har bekreftet at de planla og utførte angrepene 11. september.

- Det er normalt og sunt å ha forskjellige meninger. Men å spre slike falske historier for å beskytte terrorister er bare ødeleggende, skriver ambassaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere