NEW YORK (Nettavisen): I en særdeles krass kronikk i New York Post går spaltisten og forfatteren Miranda Devine til frontalangrep på president Joe Biden. Hun sier rett ut av Biden nærmest er senil, og at han nå utgjør en stor fare for landet.

LES: Frykt for kraftig bensin-prishopp: – En total katastrofe

– Setter oss alle i fare

– Hvorvidt han på det nåværende tidspunkt er dement eller ikke, er uvesentlig. Halve verden tror han er det, og det svekker USA og setter oss alle i fare.

Devine trekker fram flere Biden-episoder, alt fra da han falt i flytrappen da han skulle om bord i Air Force One, til sykkelvelten, og en nylig hendelse der det så ut som Biden gikk rundt på scenen helt i tåka.

LES: Raser etter Biden-tabbe: – Forferdelig og skammelig

– Med tanke på at hans 80-årsdag nærmer seg neste måned, og at de fleste amerikanere enten er for høflige eller bevisst uoppmerksomme til å si det, så er det helt tydelig at Biden ikke greier å utføre verdens vanskeligste jobb, skriver Devine.

– Han projiserer svakhet og dårskap i en tid med internasjonal uro. Respektløshet for presidenten gir gjenlyd rundt om i verden, både blant allierte og fiender, fortsetter Devine, som har vist seg som en sterk Trump-supporter.

The Guardian har også omtalt henne som en av Trumps favoritt-skribenter, og i fjor skrev Devine også en bok om president Joe Bidens sønn, Hunter Biden; «Laptop from Hell: Hunter Biden, Big Tech, and the Dirty Secrets the President Tried to Hide».

LES: Hevder partiet har en hemmelig plan om å dumpe Joe Biden

Trodde avdød kvinne satt i salen

Hun sier at Bidens stadige tabber bringer skam over landet. Devine trekker også fram Bidens tabbe nylig, der presidenten ropte navnet til en avdød kongresskvinne ut over salen.

– Jackie, er du her, ropte presidenten ut over salen.

– Hvor er Jackie, jeg trodde at hun skulle være her, sa Biden, til tross for at Jackie Walorski omkom i en bilulykke i august og at presidenten selv den gang omtalte nyheten som «sjokkerende og trist».

Video: Biden trodde avdød kvinne satt i salen

Etter tabben uttalte pressesekretæren i Det hvite hus, Karine Jean-Pierre, at Biden bare «anerkjente hennes fantastiske arbeid», og at Biden allerede hadde planer om å invitere familien til Jackie Walorski til Det hvite hus.

– Hun var helt fremst i tankene hans, unnskyldte Karine Jean-Pierre presidenten.

Devine ser at forklaringen til Det hvite hus ikke står til troende – og trekker fram følgende reaksjon på Biden-tabben.

– Jeg har John Lennon fremst i mine tanker nesten hver eneste dag, men jeg går ikke rundt og leter etter mannen.

LES: Biden-video: – Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

– Uhyggelig posisjon

Devine gir nå presidentens parti skylden for å ha satt USA i denne situasjonen.

– Det er kriminelt at Det demokratiske partiet har plassert Amerika i en så uhyggelig posisjon, med en følelsesmessig febril deltidspresident som ikke ser ut til å være så mye til stede – verken i sine egne tanker eller i Det hvite hus. Det minste de kunne gjøre er å dekke til manglene hans på en bedre måte, skriver hun.

LES: President Bidens tidligere pressesekretær kommer med sjokkerende spådom

– Ondskapsfulle utbrudd fra Biden

President Biden får også kritikk for å være splittende, sist da han under en middag i Washington i helgen gikk til angrep på sine «semi-fascistiske» motstandere.

– Jeg vet at jeg blir hamret løs på av republikanerne, men bare kom med det. Hatet vil ikke seire i Amerika. Hvitt overherredømme vil ikke få det siste ordet, sa Biden.

Les: Trump: – Dette kan bety tredje verdenskrig

Devine reagerer sterkt på denne retorikken.

– Hvor mange ganger til må vi tåle disse ondskapsfulle utbruddene fra en president som lovet å forene landet? skriver hun.

Spaltisten og forfatteren fyrer videre løs ved å påpeke at det ikke er jobben til Secret Service å være «barnepike» for Biden, og sier det nå bør være opp til hans kone, Jill Biden, å redde sin ektemanns verdighet.

– Dette er ikke lett, noe alle vet som har opplevd aldring av en som de holder kjær. Men Nancy Reagan ville aldri ha tillatt mannen hennes å bli ydmyket gjentatte ganger offentlig. I det minste står nå nasjonens ære på spill, skriver Miranda Devine.

LES: Avslører tusenvis av russiske telefonsamtaler ved fronten

Bidens popularitet er dalende

En fersk meningsmåling fra Reuters/Ipsos viser at populariteten til president Biden på nytt er dalende. Nå mener bare 40 prosent av amerikanerne at han gjør en bra jobb, ned fra 41 prosent i forrige måling. Det er derimot ingen bunn for Biden, som scoret så lavt som 36 prosent i mai/juni, noe som var lavere enn det Donald Trump gjorde.

Den lave oppslutningen rundt Biden skaper stor frykt for at partiet vil miste kontrollen i Representantenes hus ved mellomvalget i november.

Slik det ligger an nå, er det 68 prosents sjanse for at Demokratene beholder flertallet i Senatet, men det er bare 32 prosent sjanse for at de beholder makten i Representantenes hus, viser de siste tallene fra tallknuseren FiveThirtyEight.

En fersk måling fra Newsweek viser også at Demokratene nå sliter i viktige vippestater.