RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ut mot kongehuset

Sist oppdatert:
Trygve Hegnar vil ikke at Haakon og Mette-Marit overtar som kongepar. Si din mening.

Redaktør Trygve Hegnar har ikke sansen for det norske kongehuset.

Hva synes du om hans kommentar? Si din mening nederst i saken.

NA24 - din næringslivsavis

- Man kan si hva man vil om monarkiet, men demokratisk er det ikke. Vi velger dem ikke og vi må ta hva vi får, skriver Trygve Hegnar i en kommentar i dagens Finansavisen.

- Tilfeldig
Det er ingen hemmelighet at Hegnar ikke er spesielt glad i Ari Behn eller de kongeliges ekteskapelige valg, noe leserne av Hegnars publikasjoner har blitt underholdt med i flere år.

- Det var en tilfeldighet at Sonja Haraldsen ble landets dronning, det var en tilfeldighet at Mette-Marit Høiby ble kronprinsesse og at hennes barn skal arve den norske tronen, og senere bli dronning eller konge, og det er en tilfeldighet at forfatteren Ari Behns barn har en plass i arverekkefølgen, skriver republikaneren Hegnar.

Han mener at vi ikke har hatt så flaks som mange skal ha det til med dem vi har fått, heller ikke at det er en demokratisk institusjon.

- Siste kongelige
- I Norge burde vi derfor legge en plan og strategi for å avvikle monarkiet og kongehusets rolle i den norske forfatningen. Kong Harald og Dronning Sonja bør bli de siste kongelige overhoder. Forfatningen og Grunnloven bør endres, skriver Hegnar.

Hegnar mener de kongeliges prangende ordenssystem er «stakkarslig».

- Både Konge Harald og Dronning Sonja er 70 år i år. Det er en passe alder for å begynne nedtrappingen av monarkiet i Norge, hevder Hegnar. Resten av familien vil han pensjonere.

NA24 har forsøkt å ringe Trygve Hegnar, men han har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere