*Nettavisen* Nyheter.

Arbeiderpartiet og Sp tilbake på ny måling

Ap og Sp går tilbake i en ny måling. Her er Trygve Slagsvold Vedum, Sp, Jonas Gahr Støre, Ap, Erna Solberg, Høyre, Siv Jensen, Frp, under partilederdebatten i Arendal kultur- og rådhus mandag kveld. POOL Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Arbeiderpartiet og Senterpartiet går begge tilbake i ny måling. Rødt havner over sperregrensen med 4,7 prosent og ligger på vippen mellom blokkene på en ny TV 2-måling.

15.08.17 14:47

SV havner under sperregrensen med en oppslutning på 3,6 prosent (-0,1 prosentpoeng) på målingen, som er utført av Kantar TNS.

Dersom valgresultatet blir som i målingen, vil partiet kun få én representant inn på Stortinget.

Gunnar Stavrum: Partilederdebatt gått ut på dato

Også KrF havner under sperregrensen og får en oppslutning på 3,9 prosent, en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng fra forrige måling.

På de siste TV 2-målingene har Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet sammen hatt flertall, men dette flertallet ryker, ifølge den ferske målingen. Arbeiderpartiet og Senterpartiet går begge tilbake med 1,9 prosentpoeng fra forrige måling og får en oppslutning på henholdsvis 30,3 prosent og 12,6 prosent.

Les også: Nettavisens lesere misfornøyde med partilederdebatten: - Idiot-TV på et lavmål

For å danne regjering kan Ap dermed bli nødt til å samarbeide med Rødt, noe Ap-leder Jonas Gahr Støre gjentatte ganger har avvist i løpet av valgkampen.

Partiet gjør et byks på 2,1 prosentpoeng fra forrige måling og havner for første gang over sperregrensa på TV 2s målinger med en oppslutning på 4,7 prosentpoeng. Rødt vil få 9 mandater inn på Stortinget dersom valgresultatet blir tilsvarende, og Rødt, Sp og Arbeiderpartiet får sammen flertall på Stortinget. Siden både KrF og SV havner under sperregrensen på målingen, har de rødgrønne ikke nok oppslutning til å danne regjering i samarbeid med KrF.

På borgerlig side går Høyre tilbake med 0,8 prosentpoeng og får en oppslutning på 21,5 prosent, mens Frp holder seg uendret fra forrige måling med 13,7 prosent.

Venstre holder seg over sperregrensen på 4,4 prosent, en oppgang på 1,6 prosentpoeng. MDG får en oppslutning på 3,1 prosent, en framgang på 1 prosentpoeng fra forrige måling.

Andre partier får til sammen 3,3 prosent (+1,2). Målingen ble utført i perioden 7.–11. august. (©NTB)

Les Gunnar Stavrum: Partiledere som avbryter og snakker i munnen på hverandre er kanskje god underholdning, men elendig velgerveiledning.

Har du sett denne videoen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag