RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STILLER KRAV: Skal statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) regjere videre, er de avhengige av støtte fra Kristelig Folkeparti og partileder Knut Arild Hareide. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STILLER KRAV: Skal statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) regjere videre, er de avhengige av støtte fra Kristelig Folkeparti og partileder Knut Arild Hareide. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

KrF-topp skeptisk til regjeringssamarbeid

Sist oppdatert:
KrF-topp har ikke tro på at regjeringen sitter i fire nye år.

 Knut Arild Hareide, KrF. 

Til tross for at Kristelig Folkeparti (KrF) gjorde sitt dårligste valg på mange tiår, havnet partiet i den avgjørende vippeposisjonen. Derfra stiller de krav til regjeringen for et eventuelt videre samarbeid, noe Erna og Co. er avhengige av. 

Statsminister Erna Solberg inviterte tirsdag partilederne fra regjeringspartner Fremskrittspartiet og samarbeidspartiene KrF og Venstre til et kort møte, men hun er klar på at de kan bruke litt tid på å finne ut av ting. 

Til Dagens Næringsliv sier flere av KrFs fylkesledere at de ikke synes det er sannsynlig at regjeringen overlever fire nye år.

Ole Døvik

- Det er for stort sprik i politikken. Frp må prostituere seg for at det skal kunne fungere i fire år. Og slik jeg kjenner Fremskrittspartiet, tror jeg ikke det skjer, sier fylkesleder for KrF i Vestfold, Ole Døvik, til Dagens Næringsliv.

Han utelukker ikke at det kan bli hans parti som feller en ny Solberg-regjering.

Flere av fylkeslederne avisen har snakket med, sier det er opp til Solberg selv om regjeringen blir sittende, eller ikke. Og at alt avhenger av at Høyre og Frp gir etter for sentrum.

KrF-leder Knut Arild Hareide sa tirsdag at han stiller fem krav til at de skal kunne samarbeide med Høyre og Frp videre.

Kravene er nei til:
- Oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja

- Liberalisering av alkoholpolitikken

- Tidlig ultralyd

- Aktiv dødshjelp

- Søndagsåpne butikker

Sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere