RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NY MÅLING: Jonas Gahr Støre (AP), Audun Lysbakken (SV) og Trygve Slagsvold Vedum (SP) får flertall i VGs nye måling - med støtte fra Rødt.
NY MÅLING: Jonas Gahr Støre (AP), Audun Lysbakken (SV) og Trygve Slagsvold Vedum (SP) får flertall i VGs nye måling - med støtte fra Rødt. Foto: NTB Scanpix

Ny måling: Flertall for de rødgrønne

SVs opptur fortsetter.

I VGs nye nasjonale meningsmåling får de rødgrønne flertall med 86 mandater, mot 76 på borgerlig side.

Regjeringspartiene Høyre og Frp går begge tilbake i målingen. Likevel er Jonas Gahr Støre avhengig av Rødt eller MDG for å kunne innta statsministerstolen.

I VG-målingen får Arbeiderpartiet får 28 prosent, ned 1,3 prosentpoeng fra sist måling, mens Senterpartiet ender på 10,7 prosent, opp 0,7 prosentpoeng fra forrige måling. SV fortsetter å levere knalltall med 8,1 prosent, noe som er 2,6 prosentpoeng mer enn ved forrige måling.

Samtidig får Rødt 3,3 prosent, ned 0,5 fra sist måling, og MDG 4,4 prosent, opp 0,5 prosent.

Med Rødt på laget får de rødgrønne 50,1 prosent, altså klarer de seg uten støtte fra MDG.

Kraftig medvind for SV

Målingene har de siste dagene vist borgerlig flertall, samtidig som SV gjør det stadig bedre. SV-leder Audun Lysbakken sier til VG at de merker kraftig medvind i valgkampen.

– Jeg tror fremgangen kommer av to ting. For det første er det ganske mange som kjenner på en stor uro rundt at ulikheten i makt og rikdom øker i landet vårt. I tillegg er det mange som er urolige for at det gjøres så lite med miljøkrisen og klimaendringene, sier Lysbakken.

SV gjør svært gode målinger like før valget.

Regjeringspartiene går ned

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet går tilbake med henholdsvis 1,9 og 0,2 prosentpoeng og ender dermed på 21,5 og 12,6 prosent.

Samarbeidspartiet Venstre får derimot solid framgang på 1,3 prosentpoeng og ender på 5,2 prosent. KrF står på stedet hvil med 4,7 og prosents oppslutning.

Målingen er tatt opp 7. september, og InFact har intervjuet 2.165 personer. Feilmarginen er på pluss og minus 1,7 prosentpoeng for totalutvalget.

Har du sett disse videoene?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere