RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

REAGERER: TV 2-profil Davy Wathne er en av de som reagerer kraftig på tabben i Bergen. - God bedring, skriver han på Twitter.
REAGERER: TV 2-profil Davy Wathne er en av de som reagerer kraftig på tabben i Bergen. - God bedring, skriver han på Twitter. Foto: Ntb Scanpix

Tellekaos i Bergen - sykkel-VM får skylda

Sist oppdatert:
Bergen kommune blir latterliggjort på sosiale medier etter flau forsinkelse.

Bergen kommune ble spilt sjakk matt av veiarbeid på grunn av sykkel-VM som starter i byen til helga. Ifølge VG hadde Bergen klokken 23.15 mandag kveld ikke telt opp en eneste valgdagsstemme.

Til sammenligning var rundt 60 prosent av stemmene talt opp i Oslo på samme tidspunkt.

Direkte: Følg partilederdebatten natt til tirsdag her

Nettavisen mener: Ap satset alt på feil kort - og tapte valget

Bergen kommune hadde nemlig ikke tatt hensyn til veiarbeid da de skulle frakte stemmene til tellelokalet.

- Vi er større enn de fleste andre kommuner. Det har drøyet litt på grunn av trafikale problemer. På grunn av sykkel-VM asfalterer de overalt, sier Elin Solberg, valgansvarlig i Bergen kommune, til Bergens Tidende.

Det får Bergens Tidenes valgekspert til å rase.

- Det er skandale. Det går ikke an. Det er valg hvert fjerde år. Venstres skjebne kan avgjøres i Bergen, sier Johan Giertsen til BT.no.

Venstre er et av partiene som kan bli påvirket av de forsinkede stemmene. Etter forhåndsstemmene i Bergen var talt opp, hadde partiet 3,9 prosent - noe som er en nedgang på 1,5 prosentpoeng fra valget i 2013, skriver VG. Rundt 70.000 av Bergens 200.000 stemmeberettigede hadde forhåndsstemt.

Les også: Willoch advarer - ikke ta seieren på forskudd

Les også: Carl I. Hagen: - Jonas gikk i fella

Valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning, Johannes Berg, mener forsinkelsen er grunn til å være ekstra forsiktig med å slå fast et endelig valgresultat.

- Venstre har grunn til å bli enda mer nervøse, gitt hvor utsatte de er på landsbasis, og hvor stort Bergen er. Når det er sagt er det ikke sikkert det blir det største utslaget, sier Berg til VG.

Ifølge valgansvarlig Solberg bekrefter at bilene med stemmesedlene hadde begynt å ankomme rundt 23.15. Da skulle stemmene kontrolleres, scannes og fintelles, før resultatene blir lagt inn.

- Det kan drøye en stund, uttalte Solberg da.

Det er ventet at stemmene skal være ferdig opptelt innen 03-tiden natt til tirsdag.

På sosiale medier får Bergen kommune gjennomgå etter forsinkelsen. Her er noen av reaksjonene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere