Tirsdag besøker innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) Sverige, og hun får nå krass kritikk fra en tidligere Frp-politiker.

«Vi har en integreringsminister som aldri har bidratt til å integrere ett eneste menneske. Tvert i mot er målet å skape motsetninger, hat, frykt og mistenksomhet. Og alt kun for å sikre seg noen ekstra stemmer på fremmedfrykt og ubegrunnet angst. Det er uanstendig, umoralsk og veldig farlig. Og hun får tydeligvis lov å gjøre akkurat som hun vil av folk som burde vite bedre», skriver tidligere stortingsrepresentant Jan Erik Fåne på Facebook.

Fåne satt på Stortinget for Fremskrittspartiet fra 1989 til 1993. Han var formann i FpU fra 1990 til 1992 og trakk seg ut av rikspolitikken og meldte seg ut av partiet etter splittelsen som oppsto på Bolkesjø i 1994.

«Effekten registrerer jeg med gru i sosiale medier. Hat, fordommer og dumskap fra stadig flere. Grums og rasisme legitimeres. Trumpismen er kommet til Norge, og det skremmer meg voldsomt», fortsetter Fåne.

Les også: KrF «lyser ut» jobben som Listhaug-erstatter

- Tar et helt annet valg i år

Den tidligere stortingsrepresentanten skriver at valget i år er vanskeligere enn noensinne.

«Jeg kommer til å ta et helt annet valg enn noen gang før. Det har med noe som er viktigere enn skattesatser, skolepolitikk og avgifter å gjøre. Det handler om menneskesyn og anstendighet», skriver han.

Sylvi Listhaugs statssekretær, Espen Teigen, slår tilbake mot kritikken under Facebook-innlegget til Låne.

«Dette innlegget har mange ord av sterk betydning, men ikke mye mer. Du bruker sterke ord, og det må du gjerne gjøre. Dette er åpenbart noe du føler er riktig. Men skal man komme noen vei holder det ikke med bare føleri», skriver Teigen.

Les også: Listhaugs «svenske tilstander» populært på ytterste høyrefløy

- Faller på sin egen urimelighet

Han påpeker at Listhaug har bidratt mer til integrering enn andre med lignende ministerpost.

«Dette er ikke følelser, men det er fakta. Og det viser at din påstand om at hun ikke har bidratt til å integrere ett eneste menneske faller på sin egen urimelighet», skriver Teigen.

Les også: Forfatter fulgte politiet på Stovner i ett år – fant ingen «svenske tilstander»

Har du sett denne?