RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG: Arbeiderpartiet hyret advokat for å stoppe NRK-sak


VG skriver torsdag kveld at Arbeiderpartiet skal ha hyret advokat Christian Reusch i et siste forsøk på å stoppe en kritisk reportasje på NRK om Jonas Gahr Støres salg av andeler i et eiendomsprosjekt i juni i år.
VG skriver torsdag kveld at Arbeiderpartiet skal ha hyret advokat Christian Reusch i et siste forsøk på å stoppe en kritisk reportasje på NRK om Jonas Gahr Støres salg av andeler i et eiendomsprosjekt i juni i år. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet hyret advokat som sendte brev til NRK og forsøkte å stanse kritiske sitater om Ap-leder Jonas Gahr Støre.

VG offentliggjorde torsdag kveld brevet som ble sendt fra advokat Christian Reusch til NRK sist tirsdag.

Bakgrunnen er saken om at Jonas Gahr Støre ikke betalte da Knut Brundtland gjorde ham en vennetjeneste i forbindelse med at Støre solgte seg ut av et eiendomsprosjekt på Ensjø i Oslo.

Advokaten protesterer mot at NRK planla å publisere uttalelser fra jussprofessor Hans Petter Graver i denne forbindelsen. Graver uttalte at Støre ikke hadde brutt loven, men at han beveget seg i et felt hvor «varsellampene for korrupsjon bør blinke, og det bør ikke en mann i hans posisjon gjøre».

Les også: Ekspert: - Støre burde betalt for tjenestene

I brevet antydes det at uttalelsene kan føre til rettslig ansvar for NRK etter skadeerstatningsloven.

– På denne bakgrunn anmodes om en bekreftelse på at NRK ikke vil gå videre med saken, heter det i brevet fra advokaten.

NRK publiserte sin sak onsdag kveld, men uten de omtalte sitatene om korrupsjon fra Graver.

Les også: Sisseners Støre-blogg vekker reaksjoner

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord i NRK avviser at de har gitt etter for press, men sier de ble overrasket over brevet.

– Vi mente vennetjenesten definitivt hadde offentlighetens interesse og derfor valgte vi også å publisere. Men vi mente det ikke var dekning for å trekke inn dette begrepet i denne konkrete saken. Gravers meningsinnhold kommer klart fram i saken. Ingen av ekspertene i saken påstår at Støre har begått lovbrudd. Som VG er godt kjent med, skal terskelen være høy for å trekke inn ord som svindel, bedrag og korrupsjon, sier Beverfjord.

Les også: Støre selger andeler i omstridt byggeprosjekt for 4,5 millioner

Sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere