*Nettavisen* Nyheter.

Valgerd beredt på kampvotering

Tidligere partileder Valgerd Svarstad Haugland må gjennom en åpen strid på nominasjonsmøtet til Akershus KrF. Men det tar hun helt med ro.

03.11.04 13:43

Svarstad Hauglands vararepresentant på Stortinget, Einar Holstad, bekreftet i går overfor TV 2 Nettavisen at han stiller som motkandidat på nominasjonsmøtet 2. desember.

- Jeg har fått mange oppfordringer om å stille, sier Holstad.

Vraket
Svarstad Hauglands utfordrer gir seg ikke, selv om han er vraket i den enstemmige innstillingen til nominasjonskomiteen. Holstad mener selv han har en sjanse til å vinne over toppkandidaten. Ellers ville det ikke ha vært noen grunn til å stille, sier han.

Dermed er det duket for åpen strid på nominasjonsmøtet til Akershus KrF, med den omstridte tidligere partilederen i sentrum.

- Jeg ville blitt veldig forundret hvis det ikke ble en debatt, sier nominasjonskomiteens leder Nils Sikveland.

Ordknapp
Svarstad Haugland har ligget svært lavt i nominasjonsstriden i hjemfylket Akershus, og knapt sagt et ord til anklagene om at hun og partiledelsen i KrF har grepet inn i lokallagenes rett til å bestemme hvem som skal stå på listen til stortingsvalget.

Nå velger hun å bryte tausheten.

- Jeg har et avslappet forhold til dette, og synes det er greit at han stiller som motkandidat, sier Svarstad Haugland til TV 2 Nettavisen.

Men hun vil ikke utdype sine forventninger til kampvoteringen på nominasjonsmøtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.