RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd må vitne mot Medhaug

(Foto: Knut Fjeldstad, Scanpix)
Sist oppdatert:
Ann-Karin Bleivik (51), som anklaget Jan Birger Medhaug for voldtekt, går til sivilt søksmål med krav om oppreisning og erstatning. Valgerd Svarstad Haugland må vitne mot sin partikollega.

Straffesaken mot Medhaug ble henlagt som intet straffbart forhold av Riksadvokaten i desember i fjor. Likevel velger den 51 år gamle kvinnen som hevder å ha blitt voldtatt av den tidligere KrF-toppen i Rogaland går nå til sivilt søksmål, skriver Bergens Tidende.

Ann-Karin Bleivik tok ut stevning mot Medhaug ved Karmsund tingrett 1. november, gjennom sin advokat John Christian Elden.

Lavere krav
Kravene til bevisførsel i en sivil sak er lavere enn i straffesaker.

- Forholdet ble henlagt som intet straffbart forhold når det gjelder voldtekt. Det som skjedde, ble ikke rammet av voldtektsbestemmelsen slik den lød i 1993. Men påtalemyndigheten vurderte aldri det anmeldte forholdet opp mot andre bestemmelser i sedelighetskapittelet på grunn av foreldelse, sier Elden til VG.

Valgerd Svarstad Haugland må i vitneboksen når saken kommer opp.

- Hun kan bli et sentralt vitne i forhold til hvilke påstander Medhaug fremsatte overfor henne da han skulle bortforklare det som hadde skjedd, sier Elden.

Kvinnen står fram
Ann-Karin Bleivik står fram i onsdagens VG og forteller om den påståtte voldtekten.

- Jeg hadde ikke ord å bruke for det han gjorde mot meg. Alt jeg kunne gjøre var å skrike så høyt jeg kunne. Da jeg skrek, holdt han opp. For meg var dette en voldtekt, sier Bleivik til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere