RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerd til kamp for aleneforeldre

Sist oppdatert:
- KrF har alltid støttet eneforsørgerne, sier Valgerd Svarstad Haugland. Hun lover å kjempe for aleneforeldre hvis hun får fortsette på Stortinget.

HØVIKODDEN (TV 2 Nettavisen): - Det er urimelig at barnetrygden skal falle fra samtidig som en også mister barnebidraget når barna blir 18 år. Derfor ønsker vi at aleneforsørgere må gis rett til barnebidrag til barnet er ferdig med videregående skole, sier Svarstad Haugland til TV 2 Nettavisen.

- Er dette en måte å møte motstanderne som sier at KrF er et parti som ekskluderer andre familier enn kjernefamiliene?

- Nei, alle som har fulgt KrFs politikk, vet at vi alltid har kjempet for aleneforsørgere. Det var blant annet jeg som hevet barnebidraget til 18 år da jeg var barne- og familieminister. Vi vet at det å stå alene med ansvaret er minst dobbelt så tungt for aleneforsørgere.

Svarstad Haugland trakk fram punktet om aleneforsørgere, som står i KrFs familiepakke, sammen med kollega Einar Holstad på en pressekonferanse for Akershus KrF onsdag.

I skyggen
De to hadde invitert til en presselunsj midt i Valgerds valgkrets på ærverdige Bølgen & Moi på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i Bærum i Akershus.

Dette er første gang Valgerd deltar i et stortingsvalg siden hun måtte gå av som partileder i KrF. Nå kjemper hun mot Sp-leder Åslaug Haga om en stortingsplass. Kontrasten er stor. I 2001 var hun omringet av pressefolk så å si hele tiden. I dag var det stort sett lokale medier som hadde møtt opp for å spørre om hun vil gå på husbesøk i Akershus valgkampen.

Svarstad Haugland medgir at overgangen er stor.

Fortsatt travel
- Det er en ny situasjon, men jeg gleder meg til valgkampen. Jeg ser fram til å være kandidat for Akershus, ikke for hele landet.

- Tror du det gjør det lettere å kapre en stortingsplass i Akershus?

- Det vet jeg ikke, som partileder får en mulighet til å nå mange gjennom fjernsyn, vi vet alle sammen at det er spesielt, sier Valgerd, som ikke har noen ledige kvelder til å gå på husbesøk.

- Har du tenkt på hva du skal gjøre hvis du ikke kommer inn på Stortinget og hvis det blir regjeringsskifte?

- Nei, det har jeg absolutt ikke tenkt på, sier Valgerd og ler høyt og hjertelig.

- Den jobben jeg har hatt de fire siste årene er den kjekkeste jobben jeg noen gang har hatt. Jeg trodde ikke den skulle vare i fire år, sier statsråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere