RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgerds pyramidesvar: «Ganske frekt»

Sist oppdatert:
SV slakter kulturminister Valgerd Svarstad Hauglands pyramidesvar, og mener KrF-statsråden prøver seg på en frekk avledningsmanøver.

- Det finnes ikke det minste spor av selvkritikk i forhold til at hun stanset arbeidet med skjerpet lovgivning mot pyramidespill, sier SVs finanspolitiker på Stortinget Audun Lysbakken.

Han er oppgitt over det skriftelige svaret Svarstad Haugland nå er kommet med, og varsler en ny runde om saken i Stortinget.

- Vi har fortsatt ikke fått noe svar på hvorfor regjeringen la ned arbeidet med en ny lov, og vil ha et bedre svar enn dette. Det er tydeligvis veldig vanskelig for statsråden å innrømme feil, sier Lysbakken (bildet).

- Frekt
Svarstad Haugland skriver i svaret at hun vil innskjerpe overfor Lotteritilsynet det «ansvaret de har for å påse at det nåværende forbudet mot pyramidespill etterleve og at brudd anmeldes».

- Sparket til Lotteritilsynet synes jeg er ganske frekt. Det er politikerne som har ansvaret for å lage et bedre lovverk. Ansvaret ligger hos statsråden selv, og ingen andre steder, sier Lysbakken.

Han oppfatter den indirekte kritikken mot tilsynet som en ren avledningsmanøver fra Svarstad Haugland, og roser Lotteritilsynet for å ha presset på for å få bedret lovverket mot pyramidespill.

- Problemet er ikke dårlig oppfølging fra Lotteritilsynet, men at lovverket har vært for svakt. Det hadde jeg forventet at kulturministeren var enig i.

Ingen kommentar
Lotteritilsynets direktør Atle Hamar ønsker ikke å gå inn i en offentlig diskusjon med statsråden, og tar uttalelsen til etterretning.

- Det viktigste nå er at det kommer en ny lov. Det ser vi på som veldig viktig i forhold til å kunne føre en bedre kontroll, understreker informasjonssjef Geirmund Henjum.

- Er dere enig i at Lotteritilsynet har sviktet?

- Ingen kommentar.

Lovforslag
Svarstad Haugland skriver i svaret at Norge ikke kan vedta regler med annet innhold enn det som følger av EU-direktivet, som er ventet i mars.

Hun bekrefter at det nå pågår et forarbeid i de berørte departementene, slik at EU-direktivet kan innarbeides i norsk lovverk umiddelbart etter at EU-parlamentet har vedtatt det.

- Vi ønsker å forelegge saken for Stortinget i vårsesjonen med sikte på at et lovvedtak kan foreligge før sommeren, skriver Svarstad Haugland.

Her kan du lese svaret til Valgerd Svarstad Haugland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere