RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JUBLET: Ap-leder Jonas Gahr Støre og hans medarbeidere jubler idet de første valgresultatene ble offentliggjort mandag kveld.
JUBLET: Ap-leder Jonas Gahr Støre og hans medarbeidere jubler idet de første valgresultatene ble offentliggjort mandag kveld. Foto: Sara Johanessen / Arbeiderpartiet (NTB scanpix)

Valget direkte

Sist oppdatert:
NTB direkterapporterer om lokalvalget. Følg sendingen og få de siste tallene her.


OSLO (Nettavisen, NTB): - Vi har gjort det beste kommunevalget noe parti har gjort på tre tiår. Det gjenstår ennå telling, men vi kan si: Vi nådde de målene vi satte oss. Ap er dette valgets store vinner, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre da han talte på partiets valgvake på Folkets Hus like før midnatt.

Få de siste tallene fra kommune- og fylkestingsvalget på valgresultat.no

Da lå det an til at Arbeiderpartiet blir størst i 17 av 19 fylker.

Håper på maktskifte i Oslo

Støre gratulerte særlig Tromsø og Trondheim, der det er klart at Ap vinner makten, og Oslo - der Ap kan vinne makten etter 18 år med borgerlig styre.

- Vi ser mot 2017. Flertallet som ga Norge en Høyre og Frp-regjering er borte, sa Støre videre, samtidig som han understreket at Ap ikke vil gå alene, men snakke med andre partier som ønsker de samme politiske endringene som de.

- Nå skal det forhandles rundt om i landet. Jeg vil si at Arbeiderpartiet skal være et parti med mange venner, sa Støre.

Solberg: - Vi kommer tilbake

Statsminister Erna Solberg (H) legger ikke skjul på at valgresultatet er nedslående, men sier tiden er inne for å brette opp ermene og arbeide for sterkere støtte til neste kommunevalg.

SKUFFENDE FOR HØYRE: - Noen steder mister vi makt, noen steder får vi makt og andre steder må vi starte forhandlinger, sier Høyre-leder og statsminister Erna Solberg.

Hun poengterer samtidig at det er for tidlig å konkludere med hvem som får makten i Oslo, der det sent mandag kveld ikke er avklart om Høyre og Frp får fortsette med byrådsmakten.

- Noen steder mister vi makt, noen steder får vi makt og andre steder må vi starte forhandlinger. Jeg er helt sikker på at hele Høyre kan si: «I'll be back i 2019», sa Solberg og viste til det neste kommunevalget om fire år.

Prognosene fra Kommunaldepartementet klokka 00.44 viser følgende oppslutning om partiene. (Endring fra fylkestingsvalget 2011 i parentes).

  • Arbeiderpartiet 33,7 (+0,4)
  • Høyre 23,3 (-4,2)
  • Fremskrittspartiet 10,4 (-1,4)
  • Senterpartiet 8,0 (+1,6)
  • Kristelig Folkeparti 5,6 (-0,2)
  • Venstre 4,9 (-0,7)
  • Miljøpartiet De Grønne 5,0 (+3,7)
  • Sosialistisk Venstreparti 4,1 (-0,2)
  • Rødt 2,2 (+0,4)


Nettavisens valgsaker:

- Carl I. Hagen har vært fullstendig tonedøv

Erik Stephansen: Gallionsfigurenes tid er forbi

Velgerne advarer den borgerlige regjeringen

Stang tror han er ferdig som ordfører

Alt om valgnatta 2015

Drevland dropper valgvake

Gunnar Stavrum: Fire nye år uten eiendomsskatt

Disse partiene er velgerne mest enige med

6 partier vi savner i den norske valgkampen

Regnvær og flyktninger kan påvirke valget

Per Sandberg feiret fullført valgkamp i badekaret

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere