RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valget kan gå i ball for KrF

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fotballinteresserte moldensere som stemmer KrF - for eksempel Kjell Magne Bondevik - kan få et dilemma på valgdagen.

Aalesund møter Molde hjemme på Color Line stadion på selve valgdagen 12. september. Det har skapt bekymring hos enkelte, som tror at valgdeltakelsen på nordvestlandet kan bli skadelidende.

Flytter ikke tv-kampen
Fylkesmann i Møre og Romsdal, Ottar Befring, sier ifølge NRK at serieoppsettet kan føre til dårligere oppmøte i stemmelokalene i fylket, men Norges Fotballforbund avviser å flytte lokaloppgjøret, som skal sendes på tv.

Hva Molde-tilhenger og statsminister Kjell Magne Bondevik skal gjøre for å få med seg både fotball og valg 12. september vites ikke. Men valgforsker Frank Aarebrot tror, stadig ifølge NRK, at det er statsministeren og hans parti som har mest å tape på at nettopp denne kampen er satt opp på valgdagen, siden fotballinteresserte moldensere som akter å stemme KrF må bruke dagen i Ålesund.

Vet ikke
Eva-Charlotte Stenset, politisk rådgiver for KrFs partileder Dagfinn Høybråten, vet ikke helt hva hun skal mene om saken når TV 2 Nettavisen ringer.

- Dette er ikke noe jeg har diskutert med andre i politisk ledelse. Hver stemme teller for oss, og jeg vil oppfordre de som skal på fotballkamp til å forhåndsstemme, sier hun.

Selv blir hun ikke å se på fotballkamp 12. september:

- Jeg blir garantert opptatt med andre ting den dagen, sier Stenset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere