RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valla får sniktitte

Sist oppdatert:
Gerd-Liv Valla får se underlagsmaterialet for rapporten. Men ikke lenge.

Ifølge NTB får Gerd-Liv Valla innsyn i underlagsmaterialet som dannet grunnlag for den knusende dommen i Fougner-rapporten.

NA24 - din næringslivsavis

Det er Turid Lilleheie, leder i Norsk Tjenestemannslag, som sier til nyhetsbyrået at partene i saken får se materialet i en begrenset periode og at de må skrive under på en taushetserklæring.

LO-Sekretariatet skriver i en melding at de enstemmig har vedtatt å gi innsyn i Right Management-rapporten og rapporten fra de psykiatrisk sakkyndige.

Viktig for ettermælet
Den avgåtte LO-lederen krevde tilgang til to rapporter granskingsutvalgets korrespondanse og eventuelle nedtegnelser fra høringene Fougner-utvalget hadde i LO.

Vallas advokat, Harald Stabell, har tidligere sagt til NTB at dokumentene er avgjørende for Vallas muligheter til å rette opp sitt ettermæle.

– Ingen av dem som forklarte seg under høringen, var særlig kritiske til Vallas lederstil. Det betyr at det var de sakkyndiges rapport eller rapporten fra Right Management som felte henne. Derfor ønsker vi å få utlevert dette materialet, sa advokaten.

HK-klubben var kritisk
Klubbleder Odd Eirik Kokkin i Handel og kontor-klubben i Folkets Hus sier til NA24 at de kan leve med denne beslutningen.

- Det vi har vært i mot er at Stabell skal få oversendt alle dokumentene, sier han og viser at han nå kun får lest gjennom dokumentene.

- Med denne løsningen vil anonymiteten ivaretas for de som har uttalt seg, legger han til.

Ivaretar personvernet
LO krever at personvernet til de ansatte som har deltatt i prosessen må ivaretas. LO skriver i meldignen at de har bedt utvalget sørge for at innsyn skjer i samsvar med de betingelser som er framsatt av advokat Borgerud på vegne av Ingunn Yssen, og at LOs og utvalgets forpliktelser overfor HK-klubben ivaretas.

NA24 har forsøkt å få kontakt med Vallas advokat, Harald Stabell, men får opplyst at han er i retten i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere