RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valla-høring kostet 12 mill

Sist oppdatert:
Valla-Yssen-saken har kostet LO om lag 12 millioner kroner. Nå avgjøres det om Valla skal få innsyn.

LO-sekreteriatet behandlet i dag to spørsmål knyttet til Valla-granskingen. Det ene er om Vallas advokat Harald Stabell skal få innsyn.

LES MER: Valla slåss for innsyn

Det andre spørsmålet er hva regningen kom på.

Over 10 millioner
Et overslag som Nettavisen har fått tilgang til, viser at den totale regningen kommer på 12 millioner kroner. Selve Fougner-utvalgets arbeid har kostet omlag 3,7 millioner. Advokat Håkon Bleken skal, ifølge kilder i LO, ha sendt en regning på drøye 2 millioner kroner, og Ingunn Yssens advokat skal ha oversendt et krav på omlag 1,4 millioner kroner. I tillegg skal det være en del andre kostnader som er påløpt.

Nå skal LOs sekreteriat behandle million-regningen.

Men den største striden vil klart stå om Gerd-Liv Vallas mulighet for innsyn i dokumentene som felte henne. Mens HK-klubben hele tiden har prosedert på at alt må være anonymt av hensyn til de ansatte i LO, har advokat Harald Stabell understreket at det ikke nevnes navn i dokumentene, og derfor heller ikke er noen fare for kildejakt.

- Vi ønsker innsyn for å se hvordan utvalget har tenkt, og hva som ligger bak, sier Stabell.

- Må få innsyn
Etter at Nettavisen gjennom en rekke artikler har avslørt utro tjenere i LOs egne rekker, samt påvist at lederen av Fougner-utvalget, selv drev kraftig lobby-virksomhet for å bli utvalgsleder, har uroen internt i LO vokst. Flere forbundsledere har tatt til orde for at Gerd-Liv Valla bør få fullt innsyn i dokumentene som felte henne.

LES MER: Valla kuppet av sine egne

LES MER:Valla-motstandere styrte granskingen

- For at LO skal kunne leve videre må vi bli ferdige med Valla-saken. Og da må vi som en demokratisk organisasjon gi Valla fullt innsyn. Det skulle bare mangle, sier en LO-topp til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere