RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valla slåss for innsyn

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla (Arkivbilde).
Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla (Arkivbilde). Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
I dag avgjør LO-sekreteriatet om Gerd-Liv Valla skal få innsyn i dokumentene som felte henne. Benkeforslag kan velte LO-ledelsens hemmelighold.

Klokken 11.30 mandag samles LO-sekreteriatet i Folkets Hus. Siste punkt på dagsorden er innsynsbegjæringen fra Vallas advokat Harald Stabell.

Etter at Nettavisen gjennom en rekke artikler har avslørt utro tjenere i LOs egne rekker, samt påvist at lederen av Fougner-utvalget, selv drev kraftig lobby-virksomhet for å bli utvalgsleder, har uroen internt i LO vokst. Flere forbundsledere har tatt til orde for at Gerd-Liv Valla bør få fullt innsyn i dokumentene som felte henne.

LES MER: Valla kuppet av sine egne

LES MER: Vallas bøddel ba om jobben

Kompromiss holder ikke
Men LO-ledelsen ønsker etter det Nettavisen erfarer fremdeles ikke å gi Valla fullt innsyn. I flere uker har de snekret på et mulig kompromiss-forslag, hvor Valla og hennes advokat gis tilgang til å lese papirene på Jan Fougners kontor.

- Det holder ikke, vi krever fullt innsyn. Det skulle bare mangle at man ikke kan få se grunnlaget for en høring som til slutt feller en LO-leder, sier Stabell til Nettavisen. Han lurer på hva ledelsen i LO egentlig frykter ved å gi Valla innsyn.

- Hvilke hemmeligheter er det om ikke tåler dagens lys, spør advokaten.

Han understreker at HK-klubbens krav om anonymitet ikke kan være til hinder for å gi Valla innsyn.

Ingen navn
- Det står ingen navn i verken sakkyndigrapporten eller i rapporten til Right Managment. Alle uttalelser er anonymisert, understreker advokaten som presiserer at han krever innsyn i alle dokumenter som omhandler både opprettelsen av utvalget, hvordan de arbeidet og selve grunnlagstmaterialet for Fougner-rapporten.

Etter det Nettavisen får opplyst er det mye som tyder på at hvis ikke LO-ledelsen selv går inn for fullt innsyn, vil det komme benkeforslag fra salen.

LES MER: Skjebnedag for Valla

- For at LO skal kunne leve videre må vi bli ferdige med Valla-saken. Og da må vi som en demokratisk organisasjon gi Valla fullt innsyn. Det skulle bare mangle, sier en LO-topp til Nettavisen.

Nettavisen følger saken utover dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere